top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

13x fantastische eilanden over de hele wereld

Nu we momenteel niet kunnen reizen door het coronavirus, moeten we dat maar virtueel doen. Daarom: prachtige eilanden over de hele wereld. Mijn persoonlijke favorieten. In willekeurige volgorde, met veel plaatjes. Enjoy!


Little Corn Island

Oké, toch niet helemaal op willekeurige volgorde. Ik moest wel aftrappen met Little Corn Island, omdat dit mijn absolute favoriet is. Op het eilandje, dat bij Nicaragua hoort, wonen ongeveer 500 mensen en er is geen gemotoriseerd vervoer. Wel vind je er de meest relaxte sfeer, fantastische stranden en magische zonsondergangen.


De zonsondergangen op Little Corn Island vervelen nooit.

Caye Caulker

Echt een van mijn favoriete plekken op aarde. Hier zou ik kunnen wonen. De sfeer is zo heerlijk dat je gewoon nooit meer weg wil. Iedereen heeft namelijk op een leuke manier contact met elkaar. Als mijn zusjes en ik voorbij fietsten, werd er bijvoorbeeld regelmatig 'hi Charlie's Angels' geroepen, haha! Daarnaast heeft het eiland een hele mooie onderwaterwereld. Wij hebben er zeekoeien, roggen, verschillende soorten haaien en meerdere schildpadden gespot. Ook bijzonder leuk vanaf Caye: een driedaagse zeiltocht (met Raggamuffin) met kamperen op verlaten eilanden, overdag snorkelen en 's avonds verse kreeft eten.Mallorca

Bij Mallorca dacht ik lange tijd dat dit alleen een feesteiland was voor jongeren, maar na een bezoekje ben ik om. Dit eiland barst van de pittoreske stadjes en prachtige natuur. En dat op een krappe drie uur vliegen!
Koh Lipe

Koh Lipe was het allereerste tropische eiland dat ik ooit zag. Ik was voor het eerst aan het backpacken en voor het eerst alleen op reis en daarom blijft Koh Lipe altijd bijzonder voor mij. Eerder dacht ik dat plaatjes van dat soort eilanden wel nep of flink gephotoshopt moesten zijn, maar toen voor het eerst in Thailand zag ik dat het water op dit soort eilandjes in het echt zelfs nog blauwer is.Ibiza

Ibiza is fijn, niet alleen als je van flink feesten houdt. Je vindt er ook nog genoeg rustige baaitjes, fotogenieke straatjes en natuurlijk de magische rots Es Vedra.


De beroemde rots Es Vedra.

Griekse Cycladen

Ik kan echt niet kiezen tussen Santorini, Mykonos, Paros en Naxos. Allemaal zijn ze zo prachtig, sfeervol en fotogeniek.

San Blas

De Panamese San Blas eilanden zijn de meest paradijselijke eilanden die ik ooit heb gezien. Samen met mijn zusjes maakte ik een zesdaagse zeiltocht van Colombia naar Panama langs deze eilanden. Onderweg zagen we piepkleine, onbewoonde eilandjes, zeesterren en dolfijnen. Echt een van de hoogtepunten tijdens alle reizen die ik gemaakt heb.Langkawi

Langkawi is een relaxed Maleisisch eiland waar je ook heel goed terecht kunt als je van iets meer luxe houdt. Je vindt er heel veel verlaten stranden (en kokosnoten).Zakynthos

Het Griekse Zakynthos is heel fijn. Het water is hier zo blauw dat het bijna is alsof je op een Thais eiland bent, je kunt er (zee)schildpadden spotten en je vindt er een van de beroemdste stranden ter wereld: Navagio Beach.
Fuerteventura

Soms heb je een bepaald beeld dat totaal niet klopt. Zo dacht ik dat de Canarische eilanden vooral leuk waren voor bejaarden. Op Fuerteventura merkte ik dat dat absoluut niet het geval is. Wat een bijzonder leuk eiland! Extra fijn is dat het hier tijdens de Nederlandse winters ook nog heerlijk weer is, en dat op maar vier uur vliegen!Koh Lanta

Nadat Koh Lipe in Thailand tijdens mijn eerste reis naar Azië zo goed beviel, wilde ik natuurlijk nog een keer! Ik las dat Koh Lipe inmiddels een stuk drukker was, maar dat Koh Lanta nog heerlijk rustig en relaxed was. Gelukkig bleek dat te kloppen en samen met mijn zusje had ik er een heerlijke tijd. Touren op een scooter, strandhangen, goddelijk eten en zonsondergangen bewonderen. Meer heeft een mens niet nodig.Schommelen op het chille Koh Lanta.

Sint Maarten

Sint Maarten is fantastisch! Mooie stranden, aardige locals en je kunt er makkelijk eilandhoppen. Het eiland is niet goedkoop, maar dat maken de helderblauwe zee en een goddelijk zonnetje in de Nederlandse winter meer dan goed. Tot slot kun je er natuurlijk fantastische foto's maken met laag vliegende vliegtuigen!

Holbox

Dit Mexicaanse eiland heeft echt een geweldig goede sfeer. Het wordt wel erg populair, maar dat levert dan weer veel leuke horeca op. Ook vind je er veel mooie street art!
Comments


bottom of page