top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Hoogtepunten van Koh Lanta, relaxte eiland van Thailand

Samen met mijn zusje Julia bezocht ik het Thaise eiland Koh Lanta en dat was een heel goed idee. Koh Lanta is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld het vlakbij gelegen Koh Phi Phi (en een stuk goedkoper). Ik vond dat het eiland de perfecte sfeer had. Er is genoeg te beleven, maar het is vooral een eiland om lekker te chillen. Hier lees je wat voor mij de absolute hoogtepunten waren van deze fijne plek.# Eten en drankjes doen bij Khlong Khong Beach

Wij zaten in een bungalow bij Khlong Khong Beach, het meest relaxte strand van Koh Lanta dat erg geliefd is onder backpackers. Dit is niet het meest geschikte strand om te zwemmen, aangezien er nogal veel rotsen uit het water steken. Wat dit strand zo leuk maakt zijn de vele beach barretjes en restaurantjes, direct aan het water. ’s Avonds komt iedereen hier chillen en drankjes drinken. Khlong Khong Beach voelt eerder wat Caribisch aan in plaats van Aziatisch.# Over het eiland scooteren

Koh Lanta is het perfecte eiland om per scooter te verkennen. Je betaalt een paar euro en hebt de hele dag de vrijheid om alle mooie plekken te verkennen. Over het algemeen geldt dat het Noorden van het eiland wat drukker en toeristischer is en het zuiden wat rustiger. In het zuiden kom je soms tijden niemand tegen op de weg, behalve af en toe wat wilde apen.


# Genieten van de mooie stranden

Koh Lanta heeft heerlijke stranden die nog redelijk rustig zijn (voor Thaise begrippen dan). Wij bezochten ze per scooter. Over het algemeen geldt dat de stranden in het Noorden wat ontwikkelder en toeristischer zijn en dat ze in het zuiden ongerepter worden. De stranden liggen aan de westkant. Op Koh Lanta loopt een goede weg langs deze westkust en overal aan de weg staan bordjes wanneer er verderop een strand is. Niet te missen dus!


Zonsondergang bij Khlong Khong Beach.

# Koh Lanta Old Town verkennen

De oude stad van Koh Lanta is niet zo groot, maar zeker een bezoekje waard. Je kunt hier vooral lekker eten en drinken. Het leuke is dat veel restaurants aan de kant van de zee schommels hebben opgehangen. Even op je eten wachten is dus niet zo erg.


Schommelen in Koh Lanta Old Town.

Ik vond Koh Lanta het perfecte chill-eiland. Je hoeft er niet zo veel te doen om er een leuke tijd te hebben. Het eiland is echt nog lekker rustig vergeleken met veel andere Thaise eilanden. Ik ga zeker nog eens terug!


Meer over Thailand:

Comments


bottom of page