top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Tips voor paradijselijk Krabi in Thailand

De provincie Krabi in Thailand bezoek je natuurlijk voor de prachtige stranden. Mijn zusje Julia en ik verbleven in het dorpje Ao Nang dat lekker aan het strand ligt. Het schijnt wat rustiger te zijn dan Krabi Town en een aantal van de mooiste stranden van Thailand ligt vlakbij. Ideaal dus! Hier lees je wat je er kunt zien en doen.1. De mooiste stranden bekijken

Ze worden wel de mooiste stranden van Thailand genoemd: Ao Phra Nang Beach en Railay Beach. Ze liggen beide op het schiereiland Railey dat je per boot kunt bereiken vanaf Ao Nang. Elke 5 minuten gaat er wel een boot. Je komt aan op Railay Beach en kunt lopend naar Ao Phra Nang Beach. Je kunt ook op het schiereiland Railay verblijven, maar dit is over het algemeen wat duurder dan verblijven in Ao Nang.


2. Walking street

Grenzend aan Railay Beach vind je een heel leuk straatje met veel eettentjes en barretjes, genaamd Walking Street. Een van de eerste restaurants die je tegenkomt als je van Railay Beach komt, heeft een heerlijk zwembad. Als je er wat bestelt, kun je hier gebruik van maken!


Walking Street bij Railay Beach is erg gezellig. Aanrader om te eten: een ananas gevuld met rijst en zeevruchten!

3. Piemelgrot

Op Ao Phra Nang Beach vind je een piemelgrot! Het is een grot, gevuld met beeldjes van piemels. Mensen laten hier een beeldje achter in de hoop op een goede vruchtbaarheid. Grappig om even te zien.


De piemelgrot bij Ao Phra Nang Beach.

4. Ladyboy show

Je kunt Thailand natuurlijk niet verlaten zonder een ladyboy show te hebben gezien. Wij bezochten die van Blue Dragon bij Ao Nang Centerpoint, de plek in Ao Nang waar je komt om te stappen.


Wij vonden deze show fantastisch en waren blij toen we binnen waren! Bij Ao Nang Centerpoint is iedereen namelijk extreem opdringerig. Er stonden op een gegeven moment twintig proppers om ons heen en wij vonden de sfeer er niet heel relaxed.5. Eilandentour

Omdat wij nog wel wat meer van de omgeving wilden zien, boekten we een eilandentour langs 7 eilanden. De tour duurde ongeveer 10 uur en we zagen prachtige onbewoonde eilandjes (waaronder Chicken Island, in de vorm van een kip), kregen ’s avonds heerlijk eten en onderweg stopten we bij mooie plekken om te kunnen snorkelen. ’s Avonds konden we snorkelen met lichtgevend plankton. Aanrader, deze tour!6. Avondmarkt Ao Nang

Ao Nang heeft een heel leuke avondmarkt met heerlijk eten. De avondmarkt is niet heel groot, maar zeker de moeite waard. Vooral rondom de moskee vind je veel eetkraampjes.


Hostel-tip

Wij verbleven bij Glur Hostel. Een gezellig hostel met ’s ochtends ontbijt in de gemeenschappelijke ruimte en een fijn zwembad!Meer over Thailand:

Comments


bottom of page