top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Doen: Mountainbiken door Khao Sok National Park, Thailand

Afgelopen winter reisde ik een paar weken door Zuidoost-Azië om even wat Vitamine D te pakken en natuurlijk om heel veel mooie plekken te zien. Mijn zusje Julia kwam me opzoeken in Thailand en samen gingen we mountainbiken in Khao Sok National Park.Khao Sok National Park

Khao Sok National Park heeft een oppervlakte van 739 vierkante kilometer, een behoorlijk groot park dus. Het bestaat uit een oerbos en een stuwmeer en het zit vol met aapjes. In het plaatsje Khao Sok (en bij de meeste hostels) kun je allerlei georganiseerde tours boeken en op die manier het park bekijken.


Het dorpje Khao Sok, een relaxed dorpje met chille restaurantjes.

Mountainbiken

Julia en ik zijn beide niet van de georganiseerde tours en Julia is erg sportief (ik niet). Deze combinatie zorgde ervoor dat we besloten om zelf het park te ontdekken per mountainbike. Dit kan, je mag namelijk zonder gids het park in en mountainbikes zijn er toegestaan.

Wel konden we rekenen op veel verbaasde blikken van groepen die rondgeleid werden, we waren dan ook de enigen die het park op deze manier ontdekten.Doen!

Maar het is een ontzettende aanrader! Het park is namelijk zo groot, dat je lopend maar een heel klein gedeelte zou kunnen zien. Daarnaast is het een erg overzichtelijk park, geen heel dichte jungle, en is er gewoon een plattegrond te vinden bij de ingang. De paden zijn wel vrij stijl. Wij moesten een aantal keer afstappen, omdat we de berg niet op kwamen of omdat we anders te snel naar beneden zouden gaan. Maar dan nog: prima te doen!


Hostel-tip

Ook naar Khao Sok National Park? Khao Sok Morning Mist Resort is een aanrader. Hier vind je allerlei hutjes en er is een zwembad (heel fijn na een pittige mountainbiketocht!). Wij betaalden 7 euro per persoon per nacht voor ons eigen hutje. De mountainbikes huurden we er ook voor 2 euro per persoon.


Meer over Thailand:

Comentarios


bottom of page