top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Koh Lipe, Thailand: Prachtig paradijsje

Er zijn geen auto’s. Wel heel veel witte stranden en helderblauw water. Maar ook heerlijk eten, een prachtige onderwaterwereld en mooie zonsondergangen. Koh Lipe in Thailand heeft gewoonweg alles wat je verwacht van een paradijselijk eiland.


Koh Lipe was het eerste stukje Thailand dat ik ooit zag. Ik was helemaal niet van plan om naar Thailand te gaan en was de reis begonnen in Singapore en Maleisië. Helaas zat ik er tijdens het regenseizoen waardoor het weer in Maleisië niet al te best was en ik spontaan besloot door te reizen naar Thailand. Beste beslissing ooit! Ik bezocht het land daarna vaker. Hier lees je wat ik tijdens mijn bezoek aan Koh Lipe gedaan heb.Chillen op het strand

Het was voor mij de eerste keer dat ik een eiland zag dat precies leek op plaatjes van typische tropische eilanden. Ik was helemaal onder de indruk van de mooie stranden van Koh Lipe en heb er dan ook maximaal van genoten. Zonsopgangen- en ondergangen kijken op Sunrise Beach en Sunset Beach, eten aan het strand van Pattaya Beach en ultiem relaxen bij Secret Beach, oftewel Patai Galah Beach.De mooie onderwaterwereld verkennen

Ik had nog nooit gesnorkeld en deed dit voor het eerst op Koh Lipe. Daarna was ik compleet verpest want het is nooit meer zo mooi geweest als die eerste keer. De onderwaterwereld van Koh Lipe is namelijk prachtig! Het water is heel helder en er zwemmen ontzettend veel gekleurde visjes.Street food in Walking Street

Walking street is een supergezellige straat waar je allemaal restaurantjes en barretjes vindt. Ik was elke dag te vinden bij Elephant Coffe House & Bar. Aardig personeel, lekker eten en hondjes die je gezelschap houden. ’s Avonds wordt er overal in Walking Street gebarbecued en kun je overal voor een klein bedrag iets van de BBQ kopen. Heerlijk!Toen ik er was, was Koh Lipe gezellig toeristisch, maar nog niet te druk. Het schijnt inmiddels een stuk drukker te zijn en dat is natuurlijk ook niet gek. Koh Lipe is gewoon echt een prachtig eiland. Ook ik ga zeker nog eens terug!


Meer over Thailand:

Comments


bottom of page