top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Droomplek: Little Corn Island in Nicaragua

Nicaragua is met afstand mijn favoriete land om naartoe te reizen. Binnen Nicaragua vind ik Little Corn Island een van de grootste aanraders. Ja, het kost wat tijd en/of geld om er te komen, maar laat je daar alsjeblieft niet door tegenhouden! Ik wilde er na een week niet meer weg en heb mezelf beloofd om ooit terug te keren.

Waarom dit eilandje zo fijn is? Het is een heel klein eiland van ongeveer drie vierkante kilometer, waar geen gemotoriseerd verkeer te vinden is en waar ongeveer 500 mensen permanent wonen. Iedereen groet elkaar en je kunt er verse kreeft eten voor vijf dollar.



Corn Islands

De officiële taal op de Corn Islands is Spaans, maar er wordt van oudsher vooral (creools) Engels gesproken. De oorspronkelijke bevokling bestond uit Miskito-indianen, maar in de 17e eeuw stonden de eilanden onder Engelse controle en ook hierna bleef de officiële benaming Corn Islands in plaats van Islas del Maiz.


Verse kreeft

De Corn Islands bestaan uit Big Corn en Little Corn, waarvan Little Corn idyllischer is als je het mij vraagt. Het tempo ligt er lekker laag en je komt er vooral om maximaal te chillen. Snorkelen, strandhangen en verse vis eten. Er is genoeg fijne horeca te vinden, waaronder een aantal westerse tentjes. Ik raad aan om die vooral links te laten liggen en naar de lokale eettentjes te gaan waar soms maar drie tafeltjes staan, maar waar je kreeft eet voor vijf dollar.



Yemaya

Wil je ’s avonds flink dansen? Ik heb me goed vermaakt in de Reggaebar. Uitbrakken de dag erna doe je bij de stranden bij 5 sterren resort Yemaya. Op de stranden van Little Corn liggen vaak bladeren en zeewier, maar het strand bij Yemaya wordt elke dag mooi gemaakt. Iedereen heeft toegang tot dit strand en het is echt een plaatje!



Maximaal relaxen

Je gaat zoals eerder al gezegd naar Little Corn om te ontspannen en relaxen. Wat daarbij helpt is dat er vaak geen WiFi is. Er is wel een generator die een paar uur per dag aanstaat, maar de stroom valt ook regelmatig uit. Ook is er geen pinautomaat en toen wij er waren was het water twee dagen op, omdat de boot die het altijd komt brengen nog niet langs was geweest. Verwacht dus niet te veel luxe, behalve dan bij het Yemaya-resort natuurlijk.


Mini-vliegtuigje

Je kunt Little Corn bezoeken per boot vanaf Bluefields, maar ik ging voor het vliegtuig en was daar erg blij mee. Er gingen echt horror-verhalen over de boot en iedereen die per boot kwam, vertrok per vliegtuig. Wat eigenlijk wel genoeg zegt. Daarnaast wordt er regelmatig met mini-vliegtuigjes gevlogen, wat echt een leuke ervaring is. Ik zat bijvoorbeeld in een vliegtuigje voor twaalf personen!



Lees ook:

bottom of page