top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Voor op je bucketlist: Vulkaanboarden in Nicaragua

Ga je naar Leon in Nicaragua, dan ga je vulkaanboarden. Of niet, maar dan heb je iets gemist wat je niet wil missen. Ik beschouw vulkaanboarden in elk geval als een van de hoogtepunten van mijn reis door Nicaragua.


Samen met mijn zusje Marieke reisde ik door het mooie Nicaragua. Natuurlijk hadden we gelezen over het rauwe, maar fijne stadje Leon en over de Cerro Negro-vulkaan die daar vlakbij ligt. We lazen dat je van deze vulkaan kunt boarden en wisten gelijk: dit moeten wij ook meemaken!(Klein) stukje geschiedenis

Vulkaanboarden op de Cerro Negro gebeurt sinds 2004. De Australische avonturier Daryn Webb bedacht het en richtte in 2005 het Bigfoot Hostel (waarover zo meer) op. De Cerro Negro is een actieve vulkaan, wat dit natuurlijk extra bijzonder maakt.De tour

Van verschillende reizigers hoorden we goede verhalen over het Bigfoot hostel dat ook tours naar de vulkaan organiseert. Deze tour vertrekt om 10.00 uur. Rond 16.00 uur kom je weer terug. De tour kost 25 dollar. Neem ook 5 dollar mee als entree voor het nationale park. Als je wilt dat je board naar boven wordt gedragen, kan dat ook voor 5 dollar.


Je vertrekt met z’n allen in de achterbak van een auto. Ook de route naar de vulkaan is een tour op zich. Je ziet onderweg, wanneer je over zandwegen rijdt, bijvoorbeeld allerlei kleine hutjes met families en al hun huisdieren. Ook stop je onderweg regelmatig voor groepen koeien en neem je iedereen die langs de kant van de weg loopt mee (liften is heel gebruikelijk in Nicaragua).


Eenmaal aangekomen bij de vulkaan, krijg je een board en een oranje overall. Je beklimt met z’n allen de vulkaan, maakt onderweg wat foto’s, trekt boven je overall aan en dan komt het leukste: je zoeft naar beneden! De snelheid kan oplopen tot 95 kilometer per uur!


Het leukste gedeelte: naar beneden boarden!

Goed om van tevoren te weten

- Neem genoeg water mee. Toen wij de vulkaan beklommen, was het ongeveer 35 graden. Dan heb je dus best veel dorst.

- De klim is goed te doen, ook zonder topconditie. Het is echt geen heel pittige klim en er is een aantal pauzes. Ik sport vrijwel nooit, maar had er gelukkig weinig moeite mee.Meer over Nicaragua:

Comments


bottom of page