top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Waarom ik Nicaragua veel leuker vind dan Costa Rica

Samen met mijn zusje Marieke ging ik backpacken in Nicaragua en Costa Rica. Spoiler: ik ben gewoonweg verliefd geworden op Nicaragua. Costa Rica daarentegen deed me een stuk minder, hoewel ik natuurlijk best zag dat het een prachtig land is. Waarom ik Nicaragua zo veel leuker vond? Dat lees je hier!


Gewoonweg verliefd geworden op het heerlijke Nicaragua.
De prachtige stranden van Little Corn Island (Nicaragua).

# Iedereen spreekt er nog Spaans

Hoewel ik zelf niet goed Spaans spreek, vind ik het een prachtige taal. Het is de voertaal in de meeste landen in Midden- en Zuid-Amerika en daarom is het leuk om de taal steeds op straat te horen. Communiceren lukt ook wel met handen en voeten. In Costa Rica wordt veel meer Engels gesproken, wat natuurlijk ook iets zegt over het aantal toeristen dat Nicaragua en Costa Rica bezoekt: dat aantal ligt een stuk hoger in Costa Rica. Costa Rica is veel westerser en ontwikkelder dan Nicaragua. Doe mij maar Nicaragua!


In Nicaragua kom je nog regelmatig een paard met wagen tegen, gewoon tussen de auto's op de weg.
Mijn zusje Marieke is maximaal aan het chillen in Nicaragua.

# Je leeft er voor een klein bedrag als een koning

Privékamer in een hostel voor ongeveer een tientje, voor een paar euro goddelijk uit eten en tourtjes voor (omgerekend) twintig euro. In Nicaragua kan het. Tijdens mijn reis naar Midden-Amerika bezocht ik eerst Nicaragua en toen Costa Rica. Bij aankomst in Costa Rica schrok ik wel van de prijzen na het supergoedkope Nicaragua. Waar je in Nicaragua van zo’n 30 euro per dag makkelijk rondkomt, kun je in Costa Rica al snel uitgaan van minimaal 50 euro. Vooral de georganiseerde tours zijn prijzig.


Verse kreeft op Little Corn Island (Nicaragua) voor nog geen vijf euro!
Chillen kan erg goed in Nicaragua.

# Je komt naast Amerikanen ook mensen uit andere landen tegen in Nicaragua

Veel hamburgertenten en weinig rijst. Zo ziet het menu eruit van veel restaurants in toeristische stadjes in Costa Rica. Wij moesten af en toe echt lang zoeken naar een plek met wat authentieker (lees: niet Amerikaans) eten. Costa Rica is erg populair onder Amerikanen en dat is goed te merken. Het land en de bevolking zijn inmiddels aardig veramerikaniseerd. Ook reizen er opvallend veel bejaarden in Costa Rica, omdat het land bekend staat als erg veilig. Ik vond de mix van verschillende reizigers in Nicaragua leuker.


Natuurlijk is Costa Rica ook prachtig.
Vooral de natuur in Costa Rica is een hoogtepunt!
En de vele hangbruggen in Costa Rica zijn prachtig.

# Nicaragua biedt zo ontzettend veel afwisseling

In Nicaragua heb je gekleurde, koloniale stadjes (Granada en Leon), heerlijke, tropische eilandjes (Corn Islands) en volop prachtige natuur (jungle en vulkanen). Ik vond reizen in Nicaragua afwisselender dan in Costa Rica. Costa Rica biedt vooral veel natuur, Nicaragua had daarnaast meer cultuur te bieden.


In Nicaragua kun je (vlakbij Leon) vulkaan boarden. Aanrader!
Mijn zusje in de prachtige koloniale stad Granada in Nicaragua.
De zonsondergangen van Little Corn Island (Nicaragua) zijn magisch!

# Minder toeristisch

Costa Rica is al veel langer bekend bij het grote publiek en is erg ingesteld op toerisme. Mede hierdoor vond ik Nicaragua charmanter. Het is een land waar je lopend langs de weg een lift op een auto aangeboden krijgt van locals. Waar je de weg vraagt aan een man op straat, die vervolgens zijn hele familie erbij roept om je te helpen. Waar regelmatig geen stroom is, waar niemand zich dan druk over maakt. Het tempo ligt er lager, maar mijn hart gaat er veel sneller van kloppen: ik houd gewoon ontzettend van Nicaragua!


Ik houd gewoon van Nicaragua. Dit is het surf- en feeststadje San Juan del Sur. Je heb er het bekende feest Sunday Funday. Aanrader!
De palmbomen (en maan) van San Juan del Sur, Nicaragua.
Genieten van een kokosnoot in het kleurrijke Granada, Nicaragua.

Lees ook:

Comments


bottom of page