top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

De 6 hoogtepunten van het prachtige Nicaragua

Samen met mijn zusje Marieke ging ik een paar weken backpacken door Midden-Amerika. Op Nicaragua was ik direct verliefd, wat een land! Je vindt er alles: koloniale stadjes, relaxte eilandjes en prachtige natuur. Onderstaande plekken vormden voor mij de absolute hoogtepunten.


San Juan del Sur, Nicaragua.

Little Corn Island

Little Corn Island heeft alles wat je van een tropisch eilandje verwacht: prachtige stranden met wit zand en helderblauw water, de vriendelijkste mensen ooit en gewoon een hele relaxte sfeer. De stroom gaat er hier een paar uur per dag af en WiFi is er nauwelijks, maar dat maakt Little Corn Island des te leuker. Er wonen slechts 500 mensen op het eilandje en iedereen groet elkaar.


Little Corn Island is het best bereikbaar per vliegtuig. Je kunt er ook per boot naartoe, maar dit raadt niemand aan. Iedereen de per boot aankwam, boekte direct een ticket om terug te kunnen vliegen.


Doen

Verse kreeft eten voor slechts 5 dollar!Het strand bij Yemaya, Little Corn Island.
De zonsondergangen op Little Corn Island zijn magisch!
Verse kreeft voor 5 dollar!

San Juan del Sur

San Juan del Sur is een relaxed surfstadje waar je goed kunt stappen en natuurlijk surfen. In de omgeving vind je de mooiste stranden, in het stadje zelf vooral gekleurde huisjes en lekker eten en drinken.


Doen

Naar Sunday Funday gaan, het bekendste en meest beruchte feest van Nicaragua. Dit is een pool party langs verschillende hostels. Veel backpackers plannen hier hun hele reis omheen, en terecht. Sunday Funday is legendarisch.


Sunday Funday!
Even bijkomen van alle feestjes in onze eigen villa in Jan Suan del Sur! Bella Vista Luxury Stay op Booking. 25 euro per persoon per nacht!

Leon

Leon is een lekker rauw stadje waar je makkelijk een aantal dagen kunt blijven. Je vindt er veel markten op straat en er is veel te doen in de omgeving. Zo kun je naar het strand bij Las Penitas of de bekende witte kathedraal van Leon beklimmen.


Doen

Wat je zeker niet mag missen als je in Leon bent is vulkaanboarden. Wat een ervaring! Dit doe je op de Cerro Negro-vulkaan. Je klimt eerst met je board naar boven (voor 5 dollar wordt je board naar boven gebracht). De wandeling omhoog is verder niet super pittig. Eenmaal boven krijg je een stevig oranje pak aan en een bril op. Vervolgens board je keihard naar beneden!Leon, Nicaragua.
Vulkaanboarden!

Granada

Een andere leuke stad in Nicaragua is Granada. Deze stad is veel netter dan Leon. Je ziet overal paarden met koetsjes op straat. Leuk aan Granada is dat (bijna) ieder restaurant een grote achtertuin (vaak met zwembad) heeft waar je lekker kunt eten. 's Nachts wordt hier natuurlijk gefeest. Ook op straat draait het hier om eten.


Doen

In de buurt van Granada liggen de Islets de Granada. De eilanden hebben prachtige natuur en veel dieren. Je kunt hier makkelijk een dagtrip naartoe maken.


Granada is een prachtig, koloniaal stadje.

Ometepe

Midden in het meer van Nicaragua ligt Isla de Ometepe, dat gevormd wordt door twee vulkanen. Beide vulkanen zijn te beklimmen. Op Ometepe ga je terug in de tijd. Alles is er wat primitiever en gaat wat langzamer. Uitwaaien kan op het strand van Santo Domingo.


Doen

Zwemmen in natuurlijk en kristalhelder water in de vulkanische poel ‘Ojo de agua’ (wateroog) op Ometepe.


Laguna de Apoyo

Op ongeveer een kwartiertje rijden van Granada ligt dit kratermeer, midden in de jungle. Hier vind je prachtige natuur en wilde brulapen.


Doen

Boek je eigen hutje midden in de jungle.Geen leuke plek

Naast bovenstaand lijstje, zijn er natuurlijk ook plekken die wat minder leuk zijn. Wat mij betreft kun je Managua, de hoofdstad van Nicaragua, best overslaan. Het is geen mooie stad en er hangt geen leuke sfeer.


Ik vind Nicaragua fantastisch. Het is zelfs mijn favoriete land buiten Europa! Ik wil zeker nog eens terug en zou iedereen aanraden om er ook eens heen te gaan.
コメント


bottom of page