top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Bucketlist-materiaal: langste zipline van Latijns-Amerika in Costa Rica

Vorige winter ging ik samen met mijn zusje Marieke een paar weken backpacken door Midden-Amerika. We bezochten onder andere Costa Rica. Het hoogtepunt? Zonder twijfel ziplinen door Monteverde. Het is echt een van de tofste dingen die ik ooit gedaan heb en als ik eraan terug denk, word ik direct weer ontzettend blij!Het nevelwoud van Monteverde is prachtig. Je kunt natuurlijk gaan hiken, maar je kunt ook ziplinen door de jungle van Monteverde! Wij boekten dit bij 100% Aventura en dat was een dikke aanrader.


Voor het ziplinen en een soort kleine bungee jump (de Tarzan swing) betaal je in totaal 50 dollar. Wil je er foto’s bij (en ja dat wil je!) dan betaal je nog 10 dollar extra. Voor die 50 dollar heb je twee uur lang de tijd van je leven. Ik vond het echt elke dollar waard. Het gaat hier ten slotte om de langste zipline en de grootste Tarzan swing van heel Latijns-Amerika!


Voordat je begint, word je stevig ingesnoerd en wordt er goed gecheckt of je echt vast zit. Je krijgt een helm en handschoenen en dan ben je klaar voor een canopy tour over 12 kabels.Superman zipline

Bij deze speciale zipline hang je met je buik naar beneden. Ik vond het echt doodeng, omdat ik bang was dat ik niet kon remmen aan het einde van de kabel en ik was bang dat ik rondjes zou draaien en niet in balans zou blijven. Maar wat was dit gaaf! Tijdens deze tour waren er twee superman ziplines, eentje van 600 meter en een van maar liefst 1,5 kilometer.


De superman zipline.

Tarzan swing

Iedereen sluit af (tenminste als je dat wil) met de Tarzan swing. Tijdens dit onderdeel spring je van een 45 meter hoog plateau en daarna blijf je heen en weer schommelen. Doodeng, maar zo vet! Mijn zusje en ik kregen later van de rest van de groep te horen dat we echt precies hetzelfde gillen haha.


Hiken door Monteverde

Naast ziplinen is het natuurlijk leuk om ook door het nevelwoud te hiken. Er is een aantal prachtige hangbruggen te vinden. Het viel ons op dat de bus al heel vroeg niet meer van Santa Elena (dorpje bij Monteverde) gaat. Daarom besloten we terug te gaan liften in plaats van de bus te pakken, wat best gebruikelijk is in Midden-Amerika. We kregen al snel een lift van een Amerikaans gezin en waren blij dat we niet drie uur eerder terug waren gegaan.Restaurant-tip

Uitgewandeld en geziplined? Ga naar het Tree House. Dit restaurant wordt geregeld genoemd in lijstjes met meest bizarre restaurants ter wereld, omdat er een boom midden in groeit. Goedkoop is het niet (je betaalt zo 20 dollar voor een pizza) maar leuk is het wel!


Tree House in Monteverde.

Lees ook:

Bình luận


bottom of page