top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

De 6 mooiste plekken van Maleisië

Mijn allereerste backpackreis ging naar (het vasteland van) Maleisië. Dit was ook de eerste keer dat ik helemaal alleen ging reizen. Ik was totaal onvoorbereid en toch werd het een fantastische reis. Het is de reis die ervoor zorgde dat ik tegenwoordig al mijn geld aan nieuwe tripjes besteed en de reis die ervoor zorgde dat ik nog veel meer van Azië wilde zien (wat inmiddels gelukkig gelukt is). Dit waren de hoogtepunten van die eerste reis!


A coconut a day keeps the doctor away.

Taman Negara National Park

Dit is het oudste tropische regenwoud ter wereld. Ik had nog nooit zoiets bijzonders gezien! Met een gids en veel leuke mede-reizigers ging ik hiken door het regenwoud en we bezochten er een stam die nog vrij primitief leeft. Een van de leukste elementen vond ik de 4 uur-lange boottocht naar het regenwoud (en weer terug). Onderweg zie je aapjes en je maakt je hoofd helemaal leeg. Ik heb zelden zo veel rust ervaren, heerlijk.Langkawi

Langkawi is een heerlijk eiland met groene heuvels, witte stranden en een leuk sfeertje. Langkawi is behoorlijk groot. De hele Langkawi-archipel bestaat uit 99 eilanden, slechts een aantal is bewoond. Het hoofdeiland heet Palau Langkawi. Hier vind je mooie (rustige) stranden en Langkawi is een geschikt eiland om per scooter te ontdekken.


Langkawi, heerlijk eiland.

Kuala Lumpur

Als ik terugdenk aan Kuala Lumpur, dan denk ik aan stappen! Ik belandde hier in een feesthostel en ben met een vaste groep mensen elke avond op stap geweest. Overdag praatten we na over de avond ervoor. Verder heb ik in Kuala Lumpur niet veel gedaan. Zo heb ik zelfs de Batu Caves en de Petronas Twin Towers gemist… (En ik heb helemaal geen foto's gemaakt!)


Ach, wat kan ik zeggen. Ik wist toen nog niet eens dat ze bestonden en zag per dag wel wat ik ging doen. En als je niet weet dat iets er is, dan mis je het ook niet. Inmiddels bereid ik me wel voor, zodat ik tenminste weet wat er op een bestemming te doen is en per dag kijk ik dan wel waar ik zin in heb.Cameron Highlands

Dit zijn prachtige groene bergen met theeplantages. Het is er vaak lekker koel. Zoals de naam al doet vermoeden, was dit gebied belangrijk voor de Britse kolonisten.


Penang

Op Penang komen alle culturen samen. Je kunt hier dan ook heerlijk eten. De hoofdstad is Georgetown en hier vind je de mooiste street art van Maleisië. Penang is een eiland, maar zeker geen bounty eiland. Het is een vrij drukke plek.


Leuk aan soloreizen: andere reizigers ontmoeten.

Perhentian Islands

Omdat ik me niet had voorbereid, zat ik tijdens het regenseizoen in Maleisië. De hele oostkust was niet bereikbaar toen ik er was en daardoor heb ik helaas de Perhentians gemist. Toch verdienen ze een plekje in dit artikel. Van iedereen hoor ik namelijk dat deze eilanden geweldig zijn, vooral voor backpackers. Goede reden om nog eens terug te gaan naar het mooie Maleisië!


Reizen tijdens het regenseizoen...

Lees ook:

Comments


bottom of page