top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

De nadelen van reizen door Maleisië

Mijn allereerste reis alleen en met backpack ging naar Maleisië. Ik vond het een prachtig land en heb sindsdien het reisvirus te pakken. Toch zaten er (naar mijn mening) wel wat nadelen aan reizen door Maleisië. Dit zijn ze, misschien heb je er wat aan.Best westers

Maleisië was aan de ene kant fijn om mee te beginnen in Azië, omdat het een redelijk (voor Aziatische begrippen) verwesterd land is. Toch vond ik het niet het allerleukste Aziatische land, misschien juist omdat het een stuk westerser is. Op veel (grotere) plekken zie je fastfoodketens en de bussen rijden er zelfs beter op tijd dan in Nederland haha. Toen ik naar andere Aziatische landen ging, merkte ik dat ik die toch leuker vond.


Onderlinge haat

Op het eerste gezicht lijkt het allemaal geweldig goed te gaan tussen alle inwoners, maar schijn bedriegt. Wat ik niet heel fijn vond aan Maleisië is dat er best veel haat is tussen bevolkingsgroepen onderling. Er wonen Maleisiërs, Indiërs en Chinezen en de groepen mogen elkaar (meestal) niet. Zit je bij een Indiër in de auto, dan krijg je te horen waarom Maleisiërs en Chinezen niet deugen en andersom.


Langkawi, Maleisië.

Reizen als vrouw alleen

Verder voelde ik me niet op alle plekken heel relaxed, vooral niet op de wat minder toeristische plekken waar je ’s avonds alleen mannen op straat ziet. Maleisië is echt een Islamitisch land en ik kleedde me daarom wat conservatiever. Kleding tot over de knieën en schouders, haar meestal vast. Helaas werd er toch regelmatig naar me gesist op straat en werd ik vaak onprettig nageroepen door mannen (dit gebeurde nooit wanneer ik in een groepje reisde, misschien zijn ze op veel plekken toch nog niet gewend aan alleenreizende vrouwen). De vrouwen daarentegen waren extreem aardig en behulpzaam.


Regenseizoen

Ik was in de Nederlandse winter (januari) in Maleisië en had me totaal niet ingelezen in wat de beste reistijd voor Maleisië was. En dus was ik er tijdens het regenseizoen. Op zich niet heel erg, het regent echt niet de hele dag en het is nog steeds warm. Nadeel is wel dat dan de oostkust van het land (waar bijvoorbeeld de paradijselijke Perhentian Islands liggen) dan niet goed bereikbaar is.


Ondanks bovengenoemde nadelen vond ik Maleisië een fantastisch mooi land met heel veel vriendelijke inwoners die je graag willen helpen. Ik zou ook zeker iedereen aanraden om er eens heen te gaan, maar ik vind sommige andere landen in Azië leuker.Binnenkort naar Maleisië? Lees ook: De 6 mooiste plekken van Maleisië

Commentaires


bottom of page