top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Waarom Mallorca ook leuk is als je geen 16 meer bent

Mallorca associeerde ik vooral met dronken 16-jarigen die er na hun eindexamens even flink de bloemetjes buiten zetten. Toch konden mijn vrienden en ik een goedkoop vliegticket niet weerstaan en ondervonden we zelf wat Mallorca allemaal te bieden heeft. Spoiler: Mallorca is ook heerlijk als je geen 16 meer bent.


Onze Airbnb bevond zich in het midden van Mallorca, ver weg van alle toeristische drukte. Over het algemeen geldt dat het Noordoosten van Mallorca wat rustiger is en het Zuidwesten wat toeristischer en meer bebouwd.



1. Villa voor een spotprijsje

Wij vonden ons perfecte tijdelijke huisje via Airbnb en betaalden slechts 32,50 euro per persoon per nacht. Hiervoor kregen we een schattig huisje in een rustige omgeving met een eigen zwembad. Koopje dus!


Een huisje met eigen zwembad en zelfs twee vogeltjes!

2. Pittoreske stadjes

Eigenlijk maakt het niet zo veel uit welk dorpje je bezoekt, want ongeveer elk stadje op Mallorca is prachtig. Vergeet ook vooral de grootste stad Palma de Mallorca (inclusief prachtige kathedraal) niet. Andere leuke dorpjes zijn Soller (waar een houten tram doorheen rijdt) en Fornalutx (het meest pittoreske stadje met veel gekleurde vlaggetjes).



3. Prachtige stranden

Bekende stranden zijn Cala Millor, Cala d’Or, Cala LIombards, Es Trenc, Alcudia en Playa de Muro. Gelukkig kregen wij van onze Airbnb-host ook nog wat ‘geheime’ plekjes getipt genaamd Cala Gat, Cala Ratjada, Cala Murta, Port de Pollenca Beach, Calo des Moro en Cala Santanyi. Houd je (net als ik) niet van rotsstranden en kiezelstranden, vermijd dan het Noordwesten.


Het strand van Alcudia.

4. Flink op stap

Natuurlijk konden ook wij het niet laten om even flink de kroeg in te gaan op Mallorca en wat bleek: stappen is er ook prachtig als je geen 16 meer bent. De karaokebar en Heeren van Amstel waren zwaar favoriet.



5. Road trippen

Mallorca is het perfecte eiland voor een mooie road trip. Wij huurden een auto en reden het ene moment langs prachtige woeste kustlijnen en dan weer door woestijnachtig binnenland vol cactussen. Een mooi uitzichtpunt is het noordelijk gelegen Cap de Formentor.



Lees ook:

bottom of page