top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

7x gratis doen op duur Ibiza

Een vakantie naar Ibiza hoeft niet perse een persoonlijk faillissement te betekenen. Er zijn namelijk genoeg leuke, gratis dingen te doen op dit fijne eiland!


Op Ibiza met mijn lievelingsreisgezelschap: zusjes Julia en Marieke.

1. Relax op het strand

Playa d’en Bossa is een heel bekend strand. Hier kun je veel watersporten doen en er zijn veel beach clubs. Ook Cala d’ Hort is bekend, vanwege het prachtige uitzicht op rotseiland Es Vedra en de mooie zonsondergangen.


Cala Xarraca is een klein zandstrandje in het noorden. Het is er vrij rustig en er is een restaurantje met traditionele Spaanse gerechten. Daarnaast zijn Sa Caleta, Cala Vadella, Cala Bassa, Cala Vadella, Cala Jondal, Cala de S’Aigua Blanca, Playa de Ses Salines en Cala Conta de moeite waard. Snorkelen? Dat kan dankzij het heldere water erg goed bij Cala Mastella.


Gratis een boek lezen op het strand.

2. Verken Ibiza-Stad

Ibiza-Stad, ook wel Eivissa genoemd, is de hoofdstad van Ibiza. Het centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het is inderdaad een prachtig stadje. Lekker om een middagje door de oude stadskern Dalt Vila te slenteren.


Ibiza-Stad.

3. Bewonder magische rots Es Vedra

In het natuurgebied van Cala d’Hort ligt een aantal rotseilandjes, waaronder Es Vedra, een rotspartij van 400 meter hoog. Ernaast ligt de kleinere rots Es Vedranell. Es Vedra is vernoemd naar de beschermheilige van het eiland: Tanit, de godin van de vruchtbaarheid.


De magische Es Vedra-rots.

De rots bestaat uit kalksteen en een hoge concentratie metalen en mineralen waardoor er een enorm magnetisch veld is ontstaan. Dit zorgt ervoor dat kompassen helemaal in de war raken. Inmiddels bestaan er veel mythes en legendes over Es Vedra… Het beste uitzicht heb je als je de onverharde weg neemt voor de afslag naar Cala d’Hort.


Julia en ik bij Es Vedra.

4. Dans met trommelende hippies

Op zondag aan het begin van de avond komt een groep muzikale hippies bij elkaar om muziek te maken. Ze ontmoeten elkaar bij het strand Cala Benirras. Er komen veel mensen op af die lekker met hun blote voeten in het zand mee dansen.


5. Bezoek een hippiemarkt

Gratis mits je niks koopt natuurlijk. Maar ook zonder iets te kopen is het leuk om naar een hippiemarkt te gaan. Je vindt er veel gekleurde kleding en accessoires. Las Dalias is een hele bekende. Je vindt er ruim 200 kraampjes en ze hebben lekker eten en drinken. Ook hippiemarkt Punta Arabi is een aanrader!


De kleurrijke hippiemarkt op Ibiza.

6. Verken Formentera

In de categorie bijna gratis. Formentera is het allerkleinste eiland van de Balearen. Het is in tegenstelling tot Ibiza en Mallorca rustig en authentiek. De stranden zijn er nog witter en de zee nog helderder. Playa de ses Illetes en Playa de Llevant zijn aanraders. Veerboten vertrekken dagelijks vanaf Ibiza-Stad en vanaf verschillende badplaatsen aan de noordoostkust van Ibiza. Ze doen er ongeveer een uur over.


Blauw, blauwer, blauwst.

7. Geniet van een zonsondergang

Voor niks gaat de zon op, maar hij gaat ook weer gratis onder. De zonsondergang bij Playa Benirras (waar op zondag ook de hippies zijn) is een aanrader. Maak een picknickmand klaar, kies een mooi plekje en geniet! :)


Wat niet te doen

Ook altijd handig om te weten welke plekken je over kunt slaan. Wat mij betreft is dat ('s avonds) het stadje San Antonio. Hier liepen alleen maar dronken, schaars geklede Britten, zelfs om 22.00 uur al. Houd je wel van het risico dat er bijna over je heen gekotst wordt en van het uitzicht van heel veel vrouwen (en mannen) met heel weinig kleding? Dan zeker doen!


Lees ook:

Comments


bottom of page