top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Waarom het een goed idee is om het Italiaanse Bologna op je reislijstje te zetten

Bologna is nog niet super bekend. Niet zo gek wanneer je omringd wordt door Milaan, Venetië en Florence. Toch is Bologna zeker een bezoek waard. Zo is het er vergeleken met andere beroemde Italiaanse steden lekker rustig en zijn de inwoners nog oprecht blij wanneer je hun stad bezoekt. Ik ben nergens zo hartelijk ontvangen bij restaurants als in Bologna en ook op straat knoopten inwoners regelmatig spontaan een gesprekje aan.


Daarnaast is Bologna een hele fijne stad om lopend te verkennen. Door het hele centrum vind je aan beide kanten van de weg een overdekte stoep. Hier zijn ook regelmatig terrasjes geplaatst. Deze overdekte stoepen worden 'portici', oftewel bogen, genoemd.


In een 'portici'.

Tagliatelle al ragu

Het beroemdste gerecht van Bologna is Tagliatelle al ragu. Het lijkt een beetje op pasta bolognese. Je vindt dit gerecht op ongeveer elke menukaart en het valt nooit tegen. Zeker eten als je in Bologna bent!


Tagliatelle al ragu en natuurlijk Italiaanse wijn.

Wilde schildpadden

Giardini Margherita is een prachtig park. Het leukste? De tientallen wilde schildpadden die er in het water leven. Ze zijn erg makkelijk te spotten, omdat ze met zo veel zijn.Klein stukje Venetië

Voor mooie grachten met pittoreske gebouwen hoef je niet naar Venetië. La Piccola Venezia in Bologna is een 'geheim' luikje waar je doorheen kunt kijken en je waant je even in Venetië.


La Piccola Venezia.

Bologna heeft geen overdaad aan bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, wat ik stiekem wel fijn vond. Het is gewoon een fijne stad om lekker doorheen te lopen en je kunt er natuurlijk fantastisch eten.


Lees ook:

Komentar


bottom of page