top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

7x aanraders voor een vakantie in Toscane

Sinds een paar dagen ben ik terug van een vakantie in het Italiaanse Toscane. Ik heb onwijs veel gerelaxt, maar natuurlijk af en toe ook flink de omgeving verkend. Ga je binnenkort ook die kant op? Dit kun je zien en doen in het heerlijke Toscane!1. Huur een agriturismo

In Toscane vind je veel (verbouwde) boerderijen waar je vakantie kunt vieren. Ze liggen in het prachtige, landelijke Italië en deze accommodaties zijn een stuk origineler dan de toeristencomplexen die je op sommige plekken aan de kust vindt.


Welkom in 'mijn' agriturismo!

2. Bezoek Lucca

Lucca is een prachtig stadje waar je lekker doorheen kunt dwalen. Bezoek zeker de kathedraal van Lucca en het ronde plein, een oud amfitheater. Ook voor lekker eten zit je in Lucca goed.


Het ronde pleintje.

3. Maak een road trip door het mooie landschap

Toscane is een geliefd gebied en terecht. Het landschap met de vele cipressenbomen is prachtig en leent zich uitstekend voor een mooie road trip. Dat ongeveer elk stadje in het gebied ontzettend pittoresk en fotogeniek is, maakt een road trip nog leuker. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit waar je naartoe gaat.


4. Bewonder Florence

Florence ligt midden in Toscane en is zeker het bekijken waard! In een dag kun je al een groot deel van de stad zien. Bekijk sowieso de Kathedraal van Florence. Wat een prachtig bouwwerk!De Kathedraal van Florence.
Ponte Vecchio.

5. Ga op de foto bij de toren van Pisa

Onwijs toeristisch natuurlijk die toren, maar toch verraste hij me in het echt. Ik vond de toren en vooral de gebouwen eromheen veel mooier dan ik had verwacht. Leuk om gezien te hebben als je toch al in Toscane bent.


De regen verjoeg bijna alle toeristen en dus was het er lekker rustig.

6. Doe een wijnproeverij

In het Toscaanse landschap zie je veel velden vol druiven, oftewel: toekomstige wijn! Tijdens een wijntour- en proeverij wordt uitgelegd hoe de wijn wordt gemaakt en daarna mag je uiteraard uitgebreid proeven!


Tussen de (toekomstige) wijn!

7. Verken Siena

Sla ook Siena niet over. Dit stadje staat onder andere bekend door de paardenrace, de Palio. Deze wordt sinds 1287 gehouden in het centrum van Siena. De race vindt twee keer in de zomer plaats: op 2 juli en op 16 augustus. Leuk om eens te bekijken!


Meer over Italië:

Comments


bottom of page