top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

24 uur in Rome: Dit mag je niet missen

De hoofdstad van Italië is er eentje vol historie. Het maakt niet eens zo gek veel uit welke weg je neemt, want in Rome vind je op elke straathoek een prachtig gebouw. Dat in combinatie met een goede pasta of pizza zorgt ervoor dat je de dag wel doorkomt. Hier lees je hoe!


Wasdag in Trastevere.

Ochtend

Neem een lekkere Italiaanse panini als ontbijt en breng daarna een bezoekje aan Vaticaanstad, het kleinste land ter wereld (er wonen slechts 825 mensen!) met als staatshoofd de paus. Wil je ‘m zien? Dat kan elke zondag om 12.00 uur op het Sint-Pietersplein. Daar vind je ook de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel, die je zeker niet mag missen.


Vaticaanstad.

Middag

Daarna is het tijd voor een stadswandeling door het centrum langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Fijn aan Rome is dat alles prima te voet te doen is. De hoofdstad van Italië is de plek om een van de zeven wereldwonderen te zien, namelijk het Colosseum. Daarnaast moet je natuurlijk even langs de Trevifontein, het Pantheon, Forum Romanum en de Spaanse Trappen. Bekende pleinen zijn Piazza Navona en Piazza del Popolo. Iets minder bekend, maar ook zeker de moeite waard, is Villa Borghese. Het grootste park van Rome. Het was ooit een landgoed van een rijke kardinaal. In het bijbehorende water vind je wilde schildpadjes. Tussendoor lunch je natuurlijk met pizza of pasta!


De Spaanse Trappen.

Avond

’s Avonds is Trastevere de plek waar je moet zijn. Een fotogenieke volksbuurt waar je uitstekend kunt borrelen en eten. Gekleurde straatjes met klimop, street art en betaalbare cocktails. Ja, Trastevere is mijn favoriete plek in Rome.Overnachten

Wij verbleven bij Vatican Style, dat (zoals de naam al doet vermoeden) vlakbij Vaticaanstad ligt. Drie sterren, fijne regendouche en het hoogtepunt: een jacuzzi met discolichtjes. Moet je van houden. Hou ik van!Lees ook:

Comments


bottom of page