top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Verlaten Venetië in 15 foto's

Afgelopen maand bezocht ik samen met mijn vriend (en fotograaf van veel foto's hier) Venetië. Omdat ik er al zo veel prachtige foto's van had gezien, had ik er rekening mee gehouden dat ons bezoek een beetje tegen kon vallen. Maar Venetië komt voor in zo veel van mijn favoriete boeken (Grand Hotel Europa, Een schitterend gebrek) dat ik de stad toch ooit met eigen ogen wilde zien. En dat was een goed idee, want het is werkelijk waar een fantastisch mooie en fotogenieke plek.


Over Venetië is al zo veel geschreven dat ik dat niet meer ga doen. Wel heb ik een selectie gemaakt van vijftien foto's. Toen mijn vriend en ik Venetië bezochten was de coronacrisis in Europa ongeveer een half jaar bezig en dat was goed terug te zien in de stad. Reizen naar Venetië vanuit Nederland was weer toegestaan, maar er waren momenten tijdens onze reis dat er minder dan tien tafeltjes op het San Marcoplein (het beroemdste plein van Venetië) bezet waren. Iedereen was dan ook erg blij met onze tour langs de vele terrasjes (en onze grote eet- en drinklust).


In Venetië wonen nog slechts 53 duizend mensen. De stad wordt jaarlijks bezocht door ruim 20 miljoen toeristen. Wanneer een groot deel van hen niet komt, heeft dat dus direct impact op de drukte en inkomsten. Venetië lag er dan ook ietwat verlaten bij (voor haar doen dan). Best een bijzonder beeld, zoals je hier onder ziet.


Venetië is weer een beetje van haar inwoners.
Nooit een wachtrij wanneer je toe bent aan een ijsje.
Zelfs op de Rialtobrug zijn nog wat plekjes te vinden.
Een gondelier met pauze.
Een overschot aan lege terrasjes bij het San Marcoplein, maar meer dan voldoende water...
Perfect voor goede foto's van Venetië, die rust.
De prachtige Basiliek van San Marco was zonder wachtrij te bezoeken.
Buiten het bekende centrum van Venetië was het helemaal opvallend rustig.
Vroeg in de ochtend, toen we deze bekende foto-spot voor onszelf hadden.
Venetië: een unieke stad op en in het water. Deze foto is genomen vanuit de Vaporetto, de waterbus.
Ook voor een goede zonsondergang ben je in Venetië aan het juiste adres.
Pareltje van een paleis!
Een groot aantal ongebruikte gondels.
Zo rustig ga ik Venetië denk ik nooit meer meemaken.

Lees ook:

Comments


bottom of page