top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

7x doen in fotogeniek Florence

Ga je binnenkort naar het Italiaanse Florence? Goede keuze, want het is een prachtige stad! Ik ben er inmiddels twee keer geweest. Daaruit is onderstaande lijst met tips ontstaan. Hier lees je wat je kunt zien en doen in Florence!



1. Bewonder de Kathedraal van Florence

De Cattedrale di Santa Maria del Fiore (zoals de kathedraal officieel heet) is een van de mooiste gebouwen die ik ooit bekeken heb. Het is de op drie na grootste kathedraal van Europa en het symbool van Florence. Wil je het gebouw van binnen bekijken of helemaal omhoog naar de koepel? Zorg dan dat je van tevoren je ticket hebt, want tickets zijn (zeker in het hoogseizoen) regelmatig uitverkocht.



2. Sla eten in bij de foodhallen van Florence

Opzoek naar heel veel lekker eten? Dan zit je goed bij Mercato Centrale Firenze. Een enorme foodhall waar je taartjes, fruit, vlees, wijnen en pasta’s kunt inslaan. Zeker niet overslaan als je (net als ik) van eten houdt!



3. Loop over de Ponte Vecchio

Deze brug is vooral bekend door de vele (juwelier)winkeltjes op de brug. Boven de winkels bevindt zich een doorgang. Deze werd gebouwd in opdracht van de familie Medici. Deze familie wilde niet langs het gewone volk lopen.


De term ‘bankroet’ zou ontstaan zijn op de Ponte Vecchio. Wanneer een koopman zijn standplaats niet meer kon betalen werd de tafel (banca) waarop zijn koopwaar lag in elkaar getrapt (rotta) door soldaten. Deze handeling werd ‘bancarotta’ genoemd.


De beroemde Ponte Vecchio.

4. Eet gelato

Is er een volk ter wereld dat lekkerder ijs maakt dan de Italianen? Gelato wordt op een traag tempo gemaakt waardoor de textuur dicht en romig is. In Florence vind je op bijna elke straathoek wel een ijssalon. Ik nam er eentje met de Italiaanse vlag!



5. Doe een wijntour

Florence ligt midden in Toscane en in deze omgeving kun je wijntours- en proeverijen doen, superleuk! Je krijgt tussen de druiven uitleg over hoe de wijn gemaakt wordt en daarna volgt natuurlijk een uitgebreide proefsessie…



6. Brunch of borrel op een rooftop-terras

Florence heeft een ruime keuze aan fijne rooftops. Vanaf een groot aantal heb je prachtig uitzicht op de kathedraal van Florence. Daarnaast ontsnap je even aan de (toch vrijwel altijd) drukke stad.



7. Verblijf bij Villa Olmi Firenze

Villa Olmi is een fantastische plek om te slapen, chillen en wijnen. Beloofd. Ik verbleef er een lang weekend samen met mijn vriend. Het heeft vier sterren, een fijn zwembad, een jacuzzi in de meeste kamers, een landingsbaan voor helicopters (toen wij er waren, werd 'ie ook echt gebruikt, maar niet door ons) en een champagne-hotline (die vooral door ons werd gebruikt). Aanrader met hoofdletter A!


Champagne aan het zwembad-bel getest. Hij doet 't!

Meer over Italië:

bottom of page