top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

De mooiste stadjes aan het Comomeer, Italië

Pittoreske stadjes, goede wijn en elke dag pizza. Ik houd van Italië en niet zo’n beetje ook. Met mijn vriend Joris verbleef ik een lang weekend aan het mooie Comomeer. Elke dag gingen we op road trip naar de prachtigste stadjes. Hier lees je welke favoriet waren!


Het kleurrijke Varenna, favoriet tijdens dit reisje!
Sla Varenna niet over tijdens een bezoek aan het Comomeer.

Varenna

Mijn favoriete stadje van deze reis was zonder twijfel Varenna. Varenna is vrij klein, maar kleurrijk en sfeervol. Het heeft ongeveer vijf restaurantjes in het centrum waar je kunt eten terwijl je uitkijkt over het Comomeer.


Opvallend aan het Comomeer zijn de vele zwanen. In sommige stadjes zagen we er wel twintig!
Uitzicht op het Comomeer vanaf het restaurant, niet verkeerd toch?

Menaggio

Menaggio bezoek je voor het prachtige plein en de mooie boulevard. Op zondag is hier een markt aan het water, wat een bezoek extra leuk maakt.


Bellagio

Het leukste aan Bellagio zijn de mooie doorkijksteegjes. Het eten (en drinken) is hier wel iets duurder dan in de andere dorpjes.


Leuke straatjes in Bellagio.

Lecco

In tegenstelling tot bovenstaande drie stadjes die vooral dorps aanvoelen, is Lecco een echte stad. Iets minder pittoresk qua gebouwen en kronkelstraatjes dan de bovenste drie, maar wel met een fantastisch uitzicht over het Comomeer!


Alleen al het uitzicht in Lecco zorgt ervoor dat deze stad het bezoeken waard is.

Vervoer

Een leuke manier om je tussen de stadjes de verplaatsen is per boot. Overdag gaat er ongeveer elk half uur een ferry tussen Varenna, Menaggio en Bellagio. Hij gaat ook naar Lecco, alleen wel iets minder regelmatig. Je betaalt 15 euro voor een hele dag.


Tip: huur een auto!

Er gaan ook bussen en boten naar de bekendere plekken, maar met een auto heb je natuurlijk veel meer vrijheid.


Het Comomeer: erg geschikt voor een romantisch weekendje weg!

Lake Como B&B casa del viandante

Wij verbleven via Airbnb bij Roxane, een hele lieve gastvrouw die elke ochtend superlekker ontbijt maakte. Haar man gaf ons fijne tips voor de omgeving. In onze kamer zat een groot bad, bij de Airbnb zit een zwembad (het zwembad is alleen geopend in de zomer). Aanrader!Meer over Italië:

Comments


bottom of page