top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Road trip door Noord-Italië: De mooiste plekken

Italië heeft alles: prachtige steden, natuur, stranden, bergen en natuurlijk goddelijk eten. Binnenkort op road trip door het noorden van Italië? Onderstaande plekken (op willekeurige volgorde) zijn persoonlijk getest en zeker een bezoekje waard!


Het Comomeer

Pittoreske stadjes met gekleurde huizen en op veel plekken een fantastisch uitzicht over het meer. Dit is een fijne plek om je reis te starten!



Florence

Prachtige stad met een nog mooiere kathedraal. Op cultureel en culinair gebied kom je hier bijzonder goed aan je trekken. Florence ligt in het hart van Toscane.



Toscane

Wijnvelden, je eigen verbouwde boerderij met zwembad (agriturismo) en veel fijne stadjes. Toscane is een regio die je niet over wilt slaan.



San Marino

San Marino is niet Italiaans, het is zelfs een mini-landje. Wel wordt het omringd door Italië, lijtk het eten op de Italiaanse keuken en wordt er Italiaans gesproken. Zeker een leuke stop op je road trip, die je ongetwijfeld het beste uitzicht op gaat leveren.



Cinque Terre

Enorm pittoresk en daarom in de zomermaanden ook enorm druk. Toch nog steeds een aanrader, omdat de vijf stadjes gewoon zo mooi zijn…



Bologna

Een stuk minder bekend dan veel andere grote Italiaanse steden, maar 100% de moeite waard. Geen stad om bezienswaardigheden af te vinken, wel om relaxed door mooie straatjes te struinen en regelmatig een terrasje te pakken.



Venetië

Ik was positief verrast door Venetië. Volkomen begrijpelijk dat hier elk jaar miljoenen toeristen naartoe gaan. Wat een fantastische stad. Vind je Venetië toch te druk? Op een klein uurtje rijden ligt Chioggia, een soort mini-Venetië zonder toeristen.



Burano

Burano kan onderdeel zijn van een stedentrip naar Venetië, maar verdient toch een aparte vermelding. De gekleurde huizen van Cinque Terre, maar dan met grachten en een stuk rustiger. Aanrader!



Iseomeer

Sluit af met een mooi meer: Lago d'Iseo. Dit meer is een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld het Comomeer en het Gardameer, maar minstens zo mooi. Zoek zeker een terrasje met uitzicht op de zonsondergang!



Vespatour

Deze plekken kun je bezoeken per auto, maar per Vespa is natuurlijk nog veel leuker! Er zijn genoeg georganiseerde tours, maar je kunt ook gewoon zelf een Vespa huren en op pad gaan, zoals wij hier onder deden!



bottom of page