top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

De beste plekken ter wereld om street art te spotten

Street art: ik houd ervan! Het kan een grauwe stad omtoveren tot een sfeervolle en kleurrijke stad. Moet op jouw volgende bestemming genoeg street art te zien zijn? Dan zit je met onderstaande plekken (op compleet willekeurige volgorde) wel goed!


Valencia, Spanje

In Valencia is het onmogelijk om geen street art te zien. De meeste muurschilderingen vind je in de oudste wijk van Valencia: El Carmen.
Lissabon, Portugal

Ook in Lissabon ontkom je niet aan de prachtige straatkunst. Wil je veel tegelijk zien? Ga dan naar LX Factory, een voormalig fabrieksterrein onder een brug. Inmiddels is het een hippe plek vol met street art, horeca, boetiekjes en regelmatig live muziek. Maar ook als je door andere delen van de stad loopt, bijvoorbeeld door de wijken Baixa en Alfama (zie de foto's hier onder), zie je meer dan genoeg!
Mexico

In Mexico is street art nooit ver weg. In vrijwel elk stadje is wel wat te vinden. Mijn zusje en ik reisden maar liefst twee maanden door het land. Onderstaande kunstwerkjes vond ik het mooist.

Oaxaca.

Links: Bacalar, rechts: Oaxaca.

Oaxaca.

Links: Oaxaca, rechts: Holbox.

Frida Kahlo in Bacalar.

Tallinn, Estland

Ik had niet verwacht dat Tallinn veel street art zou hebben, en was dus aangenaam verrast! Het contrast met de oude, sprookjesachtige stad vond ik mooi. Je vindt de meeste street art bij The Creative City, een soort apart stadje op een oud fabrieksterrein waar nu allerlei kunst, horeca en boetiekjes zitten.
Tel Aviv, Israël

Een andere stad met veel street art is Tel Aviv. In de wijk Florentine, rondom de vlooienmarkt bij Jaffa en in de haven vind je de meeste kunst. Ik was aangenaam verrast.Street art in Tel Aviv, Israël.
De buurt rondom de vlooienmarkt in Jaffa, Tel Aviv, is een goede plek voor het spotten van street art.
Street art vind je in Tel Aviv zelfs op het strand!

Brooklyn, New York

In heel Brooklyn vind je veel street art, maar in de wijk Bushwick de meeste en de mooiste kunst wat mij betreft. Wanneer je met de metro uit Manhattan komt, voelt het alsof je een totaal andere, rauwere wereld binnenloopt. Must tijdens je bezoek aan New York.
Berlijn, Duitsland

Ik vond het Mauerpark in Berlijn een fantastische plek om street art te kijken. Bijna wekelijks zijn er kunstenaars bezig met nieuwe werken. Ook vind je er vaak foodtrucks en live muziek. Andere street art vind je natuurlijk bij de East Side Gallery en het oude industrieterrein RAW-Gelande (ook een aanrader om te clubben).In het Mauerpark in Berlijn.
RAW-Gelande.

Georgetown, Maleisië

Georgetown ligt op het eiland Penang. Verspreid door de straten en steegjes vind je verschillende street art. Soms is het echter wat lastig om bepaalde werken te vinden. Sommige hotels hebben daarom een kaart waarop staat aangegeven waar de kunst zich precies bevindt. Toch kom je tijdens een willekeurige wandeling gelukkig ook genoeg street art tegen.


Reykjavik, IJsland

Ik had van tevoren niet verwacht dat Reykjavik veel street art zou hebben, maar niets is minder waar! Tijdens een wandeling door de hoofdstraten van de stad, ontkom je er niet aan. Ik vond dat het Reykjavik iets extra moois gaf en denk dat ik het stadje anders toch wat saaier had gevonden.
Warschau, Polen

Warschau is een beetje een vreemde eend in de bijt. Want tijdens een bezoek aan deze stad moet je niet altijd omhoog, maar soms ook naar de grond kijken om street art te spotten. Daar vind je namelijk regelmatig Loesjes!Loesje in Polen.

Malaga, Spanje

Liefhebbers van street art mogen het Spaanse Malaga ook zeker niet overslaan. MAUS staat bekend als plek om veel te spotten, maar ik was meer gecharmeerd van de wijk Lagunillas. Dit is een lekkere rauwe wijk waar je niet om de street art heen kunt. De kunst is hier spontaan ontstaan (in tegenstelling tot het project MAUS).
Colombia

De kleurrijke Colombiaanse stad Cartagena barst van de street art. Vooral in de wijk Getsemani werd ik meer dan enthousiast. Maar ook in Bogota en Medellin kom je ruim aan je trekken als street art-liefhebber.Een van de bekendste kunstwerken in Cartagena, Colombia.


Links: Comuna 13 in Medellin is een goede plek voor iedereen die van straatkunst houdt.

Onverwachte kunstwerkjes

Bovenstaande plekken zijn wat mij betreft de ultieme bestemmingen om veel mooie street art te spotten. Maar soms zie je opeens kunstwerkjes plekken waar je dit niet verwachtte. Ook genieten!Silo's bij de Verkadefabriek in Den Bosch.Comments


bottom of page