top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Video: De hoogtepunten van Berlijn

Het is alweer een tijdje geleden dat ik met mijn goede vriendin Miranda naar Berlijn ging. Maar wat was dat een fijn tripje in een fijne stad! Hier lees je wat voor ons de hoogtepunten waren en je ziet ze natuurlijk terug in onderstaande video.


In het Mauerpark in Berlijn.

Hop on hop off-bus

Het is natuurlijk ontzettend toeristisch, maar ook wel heel relaxed. Wij kochten gewoon een kaartje voor de hop on hop off-bus en stapten uit bij elke plek die ons leuk leek. Zo kwam we uit bij veel historische plekken en leuke marktjes.


Video

Het is alweer een paar jaar geleden, maar ik word nog steeds blij van deze video (wat minder van de filmkwaliteit, die is nu gelukkig beter op veel telefoons haha), omdat dit zo’n heerlijk tripje was.1. Een stukje geschiedenis bekijken

Berlijn heeft heel wat meegemaakt de afgelopen eeuw en dat is nog steeds goed terug te zien in de stad. We namen een kijkje bij Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Reichstag, het Holocaustmonument, East Side Gallery, Alexanderplatz en Potsdamer Platz.2. Op zondag naar het Mauerpark

Wij vonden het Mauerpark fantastisch! Op zondag is er een vlooienmarkt en zijn er veel eetkraampjes. Zoals je in de video ook ziet, beginnen mensen in dit park soms spontaan te dansen en wordt er live muziek gemaakt. ’s Middags kun je zelfs meedoen aan karaoke tijdens de Bearpit Karaoke.


Miranda en ik in Berlijn.

3. Eten eten en nog eens eten

Wij hebben vooral heel veel gegeten (en gedronken) in Berlijn. Currywurst, schnitzel en pullen met bier. Leuk zijn de Biergartens, oftewel biertuinen. Ook Markthalle IX is een aanrader als je van eten houdt.


4. De wijk Kreuzberg verkennen

De leukste wijk van Berlijn is wat mij betreft Kreuzberg. Hier vind je veel goede (betaalbare) horeca. De typische bezienswaardigheden liggen hier niet, maar hier kom je voor de sfeer, vooral 's avonds!5. Street art spotten

Ik houd van street art en Berlijn is de perfecte stad om daar lekker veel van te zien. Ga bijvoorbeeld naar het Mauerpark, de East Side Gallery of het oude industrieterrein RAW-Gelande.


RAW-Gelande.

Hoteltip

Hotel Indigo aan de East Side Gallery. Inderdaad niet midden in het centrum, maar wel vlakbij het leukste gedeelte van Kreuzberg waar je goed uit eten kunt en waar je de interessantste lokale types voorbij ziet lopen. Vier sterren, maar erg betaalbaar!


Comments


bottom of page