top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

De ultieme bucketlist voor Parijs

Ik houd enorm van Parijs en heb de stad daarom al drie keer bezocht! Een bezoek is in de winter (ga vooral rondom Kerst) weer totaal anders dan in de zomer, dus de stad verveelt eigenlijk nooit. Ga je binnenkort ook? Check dan onderstaande tips en je weet daarna precies wat je wil zien en doen in Parijs!1. Bekijk de klassiekers

Ben je nog niet eerder in Parijs geweest? Dan wil je natuurlijk de Eiffeltoren, de Notre-Dame, het Louvre, de Sacre-Coeur, de Arc de Triomphe, de Champs-Elysees en Centre Pompidou bewonderen. Maar ook als je deze klassiekers overslaat, zie je op zo ongeveer elke straathoek wel een mooi gebouw.2. Eet bij Bouillon Chartier

Hier wordt alles wat je eet op je tafelkleed geschreven. Wanneer je afrekent, is dit de bon! De prijzen zijn trouwens (helemaal voor Parijse begrippen) heel schappelijk.3. Bezoek de Moulin Rouge

Prijzig, maar erg leuk! Een show in de Moulin Rouge was iets wat ik gewoon ooit gezien wilde hebben. De prijzen van kaartjes starten rond de 100 euro. Maar daarna mag je wel anderhalf uur naar prachtige vrouwen in (veren)kostuums kijken. Er zijn ook vergelijkbare shows bij Lido of The Crazy Horse.


4. Proef de beste macarons van Parijs

En die eet je bij Pierre Herme. Deze patissier werd in 2016 bekroond door de World’s 50 best restaurant guide. Je hebt er verschillende bijzondere smaken. Voor een exemplaar betaal je ongeveer 2,50 euro. Een ander bekend adres is Laduree, wereldwijd bekend van de film Marie Antoinette, waarin ze gegeten worden.


5. Chill in een park

Mijn laatste bezoek aan Parijs vond plaats in de zomer, de ideale tijd om te relaxen in een van de mooie parken. Zo kun je naar het symmetrische Place des Vosges in de wijk Le Marais, van bootjesraces en palmbomen genieten in het mooie Jardin du Luxembourg, door Jardin des Tuileries naar de Eiffeltoren lopen of je even heel ver buiten de stad wanen in Parc des Buttes-Chaumont. Let wel op: in veel parken in Parijs mag je niet op het gras liggen of zitten.


6. Bezoek een van de vele musea

Parijs is een goede keuze voor liefhebbers van musea. Natuurlijk kun je de Mona Lisa bekijken in het Louvre. Ook D’Orsay is, dankzij het mooie gebouw, een echte aanrader. Een ander grappig museum is het museum voor kermiskunst, hier vind je allerlei oude carrousels waar je ook op mag!7. Verken Quartier Latin

Net als in Saint Germain vind je bij Quartier Latin veel boekhandeltjes, maar ook veel (studenten)cafeetjes. Een goede plek dus om overdag en ’s avonds drankjes te doen. Een andere leuke plek voor een drankje is de Grote Moskee. Ga vooral in de mooie binnentuin zitten.


8. Loop over de beroemde bruggen

Pont Neuf, Pont des Arts en Pont Alexandre-III zijn bekende bruggen, maar ook de minder bekende zijn natuurlijk mooi. En vanaf allemaal heb je een goed uitzicht over de Seine. De Pont des Arts stond bekend om de vele liefdesslotjes die eraan hingen. Helaas werd hij te zwaar en is het niet meer mogelijk om een slotje op te hangen.


De slotjes mogen niet meer aan de brug... Toch kun je ze nog op genoeg plekken vinden.

9. Huur een fiets

Ik had niet verwacht dat fietsen erg relaxed zou zijn in een drukke stad als Parijs, maar dat was het wel! Je mag er op de busbanen fietsen en er is op veel wegen zelfs een speciaal fietspad te vinden.10. Bewonder boekenzaakjes

De wijk Saint Germain staat bekend om de vele prachtige boekenwinkels, Abbey Bookstore is een aanrader. Een andere goede plek om op jacht te gaan naar een mooi boek is de Seine. Aan beide kanten van de rivier zijn allerlei mooie boekenstalletjes te vinden. Helaas veranderen deze stalletjes steeds meer in souvenirwinkeltjes die meestal ongeveer hetzelfde aanbieden.11. Proef de rauwe sfeer van Belleville

De wijk Belleville vormt nogal een contrast met de andere (toeristische) wijken van Parijs. Hier vind je veel street art en Chinatown (met lekker en goedkoop eten).


12. Bewonder Parijs vanaf de Montparnasse

Vanaf deze toren (die tot 2009 de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk was) heb je een prachtig uitzicht over Parijs en de Eiffeltoren. Het heeft een mega-dakterras! In het gebouw werken ongeveer 5000 mensen voor verschillende bedrijven die er een kantoorruimte hebben. Grappig: het gebouw stond in 2008 nog in de top drie van lelijkste gebouwen ter wereld.


13. Eet de lekkerste ijsjes van Parijs

Hiervoor ga je naar Berthillon of Almorino, de twee strijden om de eerste plek en de ijsjes zijn (bij beide) niet goedkoop. Extra leuk: Almorino maakt ijsjes in de vorm van een roosje. Er kan ook nog een macaron bovenop!


14. Bekijk het schattigste straatje van Parijs

Rue Cremieux heeft gekleurde huisjes wat ervoor zorgt dat dit een bijzonder fotogeniek straatje is. Dit gedeelte is niet altijd het meest prettig geweest, de gekleurde huisjes fleurden dit straatje op. Op internet las ik dat het sinds kort overspoeld wordt door Instagrammers en dat de bewoners er gek van worden, maar toen ik er was, waren de bewoners bijzonder vriendelijk en waren er geen influencers en Instagrammers te bekennen. Het was zelfs een van de rustigste straatjes van de stad toen ik er was.


Rue Cremieux, het kleurrijkste straatje van Parijs.

15. Verken het toeristische (maar mooie) Montmartre

Het is er op veel plekken druk en toeristisch, maar toch mag je Montmartre niet missen. De Sacre-Coeur staat er, je vindt er Place du Tertre met alle schilders en tot slot een fotogeniek roze restaurantje: La Maison Rose.


Bij het fotogenieke La Maison Rose.

16. Eet de beste crêpes van Parijs

En dat doe je bij Au P’tit Grec, waar de mensen bijzonder vriendelijk zijn en je extreem veel beleg krijgt op je crêpe zodat je hier je diner van kunt maken. Op sommige momenten staat er een lange rij, ga vooral niet rond lunchtijd of dinertijd, maar er tussenin.17. Ga shoppen en eten in Le Marais

Mijn favoriete wijk in Parijs: Le Marais! Hier vind je veel unieke boetiekjes en fijne typisch Franse restaurantjes. Er is ook een aantal rustige gedeeltes te vinden waar je lekker kunt verdwalen in de sfeervolle straatjes.


18. Spot street art

Hiervoor hoef je eigenlijk alleen maar af en toe omhoog te kijken, want street art is overal in Parijs. Grappig om te zien in zo’n oude stad vol klassieke gebouwen.19. Bezoek Parijs tijdens Kerst

Het is extra leuk om Parijs tijdens of voor Kerstmis te bezoeken. In de hele stad zijn dan nog meer lichtjes te vinden dan normaal en de warenhuizen zijn over de top versierd. Bekijk vooral ook Galeries La Fayette als je rond deze periode in Parijs bent.


20. Bewonder het vuurwerk bij de Eiffeltoren

Om dit te zien zorg je dat je in Parijs bent tijdens de nationale feestdag Quatorze Juillet. Op deze dag wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis gevierd. Overdag is er een militaire parade en de nacht ervoor zijn er door de hele stad feesten te vinden. Heel leuk om een keer mee te maken!Lees ook:

Comments


bottom of page