top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Een dag in Tallinn: wat mag je niet missen?

Afgelopen winter maakte ik een cruise langs Stockholm, Helsinki en tot slot Tallinn, het stadje dat me ver weg het meest verraste. Het mooiste vond ik het contrast tussen de sprookjesachtige oude stad en het rauwe, hippe, nieuwe gedeelte met veel street art. Stel, je hebt (net als ik) slechts een dag om een eerste indruk van Tallinn te krijgen. Ga dan zeker naar onderstaande plekken!


De sprookjesachtige, oude stad van Tallinn.

# De oude stad

De oude stad van Tallinn is goed bewaard gebleven en wordt mooi onderhouden. Het is net alsof je door een openluchtmuseum of een sprookje loopt, omdat werkelijk elke straathoek fotogeniek is. Een van de mooiste dingen aan de stad vond ik de originele deuren.# The Creative City

Dit gedeelte van Tallinn vormt een groot contrast met het oude gedeelte. Hier zitten veel creatieve winkeltjes, gezellige horeca en je vindt er veel street art. Dit deel heeft een wat rauwe uitstraling, waar ik erg van houd.Toe aan wat eten? Doe dit vooral bij The Creative City en niet in Tallinn Old Town. In de oude stad vind je meer toeristische (en prijzige) restaurants terwijl je bij The Creative City tussen de locals zit. Een andere leuke plek om wat te eten is Depoo, dit zit vlakbij The Creative City. Depoo draait om lekker eten en drinken. Er staat een oude wagon die is omgetoverd tot café en je kunt terecht bij allerlei food trucks. Aanrader!# Balti Jaama Turg markt

Een groot voordeel van Tallinn is dat alles vlakbij elkaar ligt. Zo ook de Balti Jaama Turg markt. Dit is een enorme markthal. Op de bovenste verdieping wordt alles verkocht wat je maar kunt bedenken en beneden slaan locals eten in. Ook kun je hier lekker en goedkoop eten bij verschillende kraampjes.


Deze dag Tallinn was onderdeel van een cruise langs Stockholm, Helsinki en Tallinn. Hier lees je waarom ik zo'n fan ben van cruisen. Vanuit Tallinn ben je in ongeveer twee uur met de boot in Helsinki.


Lees ook:

Comments


bottom of page