top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Onverwachte & originele stedentrip: Reykjavik, IJsland


Blue Lagoon, IJsland.

Samen met mijn goede vriendin Marlina zou ik een week naar New York gaan. Toen we net onderweg waren naar Schiphol kregen we het bericht dat onze vlucht (door zware sneeuwstormen in New York en omgeving) geannuleerd was.


Op Schiphol bleek dat we verschillende opties hadden. De eerste was: Later naar New York gaan en nu weer terug naar huis, wat natuurlijk eigenlijk geen optie was omdat we beide vrij hadden gevraagd van werk en gewoon zin hadden om die dag op reis te gaan.


De volgende optie was eerst naar een andere plek gaan en vanuit daar doorvliegen naar New York. Veel vluchten zaten volgeboekt, maar we konden nog naar Canada, Spanje of IJsland. Voor Canada hadden we een ESTA nodig en Spanje kan altijd nog wel eens, dus op naar IJsland!


Het eerste wat wij van IJsland zagen... 'Wat een grauw en grijs land', dachten we. Toch werd het een fijn bezoek!
Gelukkig bleek IJsland heel wat minder grauw dan we eerst dachten.

Businessclass

We bleven twee nachten in IJsland en gingen daarna door naar New York. Hoewel het erg last minute was, hadden we veel zin in ons nieuwe plan. We vielen dan ook erg op in de rij van chagrijnige reizigers die allemaal besloten om weer terug naar huis te keren en vlogen uiteindelijk zelfs businessclass naar Reykjavik in IJsland. Hadden we dat ook eens meegemaakt.


Hier lees je hoe de businessclass beviel. Spoiler: Fantastisch natuurlijk!


IJsland leek af en toe echt een andere planeet.

Omdat we niet van plan waren om naar Reykjavik te gaan, hadden we niet veel tijd om research te doen naar onze bestemming, wat eigenlijk ook wel weer leuk was. Dan is een nieuwe plek tenminste nog echt een verrassing. Wel dachten we gelijk aan het Noorderlicht. Helaas was het die dagen erg bewolkt en werd ons overal verteld dat we dit wel konden vergeten. Bij tourbureautjes zagen we ook plaatjes van walvissen. Leek ons ook wel wat! Helaas was het daar (wij reisden eind maart) nog wat te vroeg voor.


Blue Lagoon

Gelukkig is de Blue Lagoon het hele jaar door een goed idee en we besloten er de dag na aankomst lekker te relaxen. Dit geothermische bad is gewoon door mensen aangelegd, maar oogt heel natuurlijk. Het water is 39 graden warm en bevat veel mineralen. Heerlijk dagje gehad!


De Blue Lagoon beviel goed!

Reykjavik

Maar ook in Reykjavik zelf konden we ons goed vermaken! Eerst moesten we even omschakelen, want we hadden ons natuurlijk ingesteld op New York en de stad Reykjavik is daar echt niet mee te vergelijken. Er wonen maar zo'n 200.000 mensen in de IJslandse hoofdstad, waardoor de plek bijna dorps aanvoelt.Street art

In Reykjavik zie je veel mooie gekleurde huisjes en (wat ik niet had verwacht) veel street art! Je vindt er weinig ketens zoals H&M, McDonalds en Zara, maar des te meer leuke en originele boetiekjes. Daarnaast is het bijzonder dat de natuur steeds heel dichtbij is. Zo liepen we langs een meer met allerlei vogels, gewoon in de stad. En we zagen vanaf de rand van de stad prachtige uitzichten.Een van de uitzichten vanaf de rand van de stad.

Conclusie

Toen we aankwamen in IJsland leek alles heel grijzig en grauw, maar ik vond het een hele leuke tussenstop. IJsland is eigenlijk met geen ander land (waar ik geweest ben) te vergelijken. Natuurlijk hebben we nog veel te weinig van heel IJsland gezien (kom maar door met die walvissen, het Noorderlicht en de geisers en watervallen), maar ik ben blij dat we naar IJsland zijn gegaan in plaats van terug naar huis. Het zijn de onverwachtse dingen die reizen zo leuk maken.


IJsland is niet goedkoop, wij aten bij foodhall 'Hlemmur Mathöll' om alles nog een beetje betaalbaar te houden.

コメント


bottom of page