top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Onverwachts de eerste keer businessclass vliegen: Feest!

Samen met mijn goede vriendin Marlina ging ik op reis naar New York. Helaas werd onze vlucht gecanceld door een sneeuwstorm in de Big Apple. Maar van het een kwam het ander. Lang verhaal kort: opeens gingen we businessclass naar IJsland. Spoiler: businessclass vliegen is fantastisch!


Businessclass, baby!

Saaie maand

Marlina en ik hadden gepland om in Maart New York te bezoeken. We vinden maart beide een saaie maand. En hoe maak je maart nou leuker? Een tripje naar New York helpt zeker! Tickets en hotels zijn ook net wat betaalbaarder in maart en we dachten dat de heftigste winter wel voorbij zou zijn.


Sneeuwstorm

Think again! Toen we net onderweg waren naar Schiphol, kregen we bericht dat onze vlucht naar New York gecanceld was door een sneeuwstorm. We besloten toch maar door te reizen naar Schiphol om te kijken wat de mogelijkheden waren en sloten achteraan in een lange rij chagrijnige, wachtende mensen bij de infobalie.


De opties

Onze opties bestonden uit: vliegen naar een andere plek in de Verenigde Staten best ver van New York en dan vanuit daarna naar NYC reizen. We konden ook op Canada vliegen en dan de grens oversteken. Maarja, we hadden slechts zes nachten in New York en geen ESTA voor Canada.


Een andere optie leek eerst een nachtje Mexico of ander tropisch oord vlakbij de Verenigde Staten en dan na een of twee nachten doorvliegen naar New York. Leek ons heerlijk, en we werden stiekem al aardig enthousiast. Bij nader inzien bleken deze vluchten toch vol te zitten.


IJsland

De laatste optie: een bestemming in Europa en daarna doorvliegen naar New York. Het werd IJsland, omdat vanaf daar nog stoelen op een rechtstreekse vlucht (twee dagen later) vrij waren en we waren beide nog nooit in IJsland geweest. Jammer van wat minder nachtjes New York (en het prijzige hotel dat natuurlijk al geboekt was), maar IJsland: ook leuk!


Twee nachten minder in New York, maar wel lekker in de Blue Lagoon in IJsland gerelaxed!

Stoel kwijt

We waren weer helemaal enthousiast tot vreugde van de baliemedewerker (die al heel veel chagrijnige, teleurgestelde passagiers had moeten helpen) en gingen snel boarden. Aangekomen in het vliegtuig leek ons stoelnummer niet te bestaan en we waren toch bang dat er een foutje was gemaakt. We hadden namelijk een heel laag stoelnummer en de stoelnummers begonnen pas vanaf veel hogere nummers.


Na navraag bij een stewardess en het laten zien van onze boardingpass zei ze dat we voorin achter het gordijntje moesten zijn. En wat we daar vonden? De businessclass! Feest! We hadden beide nog nooit eerder businessclass gevlogen, want: duur. Maar nu gingen we gewoon businessclass naar IJsland!


Onbeperkt wijn

Op onze stoelen vonden we een kaartje waarop stond: “Dear Guest. You have been upgraded to a seat that under normal circumstances would be assigned to Saga Class. Enjoy!” En genoten hebben we. Wat een beenruimte, stoelen die helemaal in de ligstand kunnen, superveel films, lekker eten en onbeperkt wijn!Hoe word je geüpgraded?

Geen idee! Nog steeds weten we niet waarom we geüpgraded werden naar de businessclass. Maar we dachten beide dat het de vrouw achter de infobalie geweest moet zijn. Ze genoot er zichtbaar van dat wij er wel lol in hadden om opeens naar IJsland i.p.v. New York te gaan en zei ons wel met een hele grote glimlach gedag. Wie het ook geweest is, businessclass vliegen was een feestje!


Lees ook:

Comentarios


bottom of page