top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

10x doen en zien in hip Tel Aviv

Afgelopen maart bezocht ik Tel Aviv tijdens een weekendje weg. Elk jaar gaan we met dezelfde groep. Twee van ons regelen het en voor de rest is het een verrassing waar we heen gaan. Dit jaar was ik aan de beurt. Omdat nog bijna niemand van ons in Israël was geweest en we tickets voor maar 120 euro zagen, was de keuze snel gemaakt. Hier lees je wat je kunt doen en zien in deze fijne stad.1. Dwaal door de oude stad

Het historische, oude gedeelte van Tel Aviv heet Old Jaffa. Je vindt hier kleurrijke, sfeervolle steegjes. Zeker niet overslaan!


2. Spot street art

Net als ik groot liefhebber van street art? In Tel Aviv vind je genoeg kunstwerkjes, de meeste in de wijk Florentine, rondom de vlooienmarkt bij Jaffa en in de haven.Street art in Tel Aviv.

3. Bezoek de Carmel Markt

Ook wel Shuk HaCarmel genoemd. Op de Carmel Markt vind je eten, kleding, accessoires en kruiden, heel veel kruiden. Het is een mooie, kleurrijke markt. Je kunt de Carmel Markt elke dag bezoeken, maar op vrijdag gaat ie eerder dicht door de Sjabbat.


De Carmel Markt.

4. Probeer de Israëlische keuken

In Tel Aviv kun je echt heerlijk eten. Op vrijwel elke kaart vind je hummus falafel en mezze, allerlei kleine hapjes. Houd wel in gedachten dat het niet goedkoop is in Israël. Voor een biertje betaal je bijvoorbeeld zo 7 euro.


5. Relax op het strand

Een van de leukste dingen aan Tel Aviv vond ik de combinatie van stad en strand. Aan het strand vind je veel leuke beach barretjes.


Leuk aan Tel Aviv: stad en strand!

6. Bezoek de vlooienmarkt

Deze vind je in het oude gedeelte van de stad (en gewoon op Google Maps). Op zaterdag is de markt gesloten (door de Sjabbat) en ook op vrijdag stopt ie eerder.7. Dans mee op Drummers Beach

Dit strandje ligt naast Banana Beach. Op vrijdagmiddag verzamelen de hippies zich hier om met elkaar te gaan drummen. Je kunt meedansen op het strand.


Old Jaffa.

8. Ga stappen

Tel Aviv is een van de steden met het beste nachtleven! De stad telt enorm veel clubs en leuke barretjes. Een drankje doen is leuk in de buurt rondom de vlooienmarkt. Deze buurt is lekker rauw en de prijzen liggen hier iets lager. In de zomer zijn er ook veel beach barretjes waar het lang gezellig is. Tot slot is de (oude) haven een goede plek voor drankjes.


Veel clubs vind je aan de Rothschild Boulevard. Je betaalt (meestal) wel een behoorlijke entreeprijs. Waar het leuk is, verschilt nogal per avond. Wij vroegen steeds aan aardig horecapersoneel of wat locals op straat waar we het beste naartoe konden gaan ’s avonds en dat werkte goed!9. Bezoek de wijk Neve Tzedek

In Neve Tzedek vind je veel boetiekjes en hippe eettentjes. Het is er vrij prijzig, maar het is een erg leuke wijk. Wij waren er (helaas) op zaterdag overdag en toen was het vrij uitgestorven, omdat de winkels niet open waren door de Sjabbat. De restaurantjes gelukkig wel!


10. Sla ook zeker Florentin niet over

De wijk Florentin is lekker rauw en zit vol met street art. Een heerlijke wijk om doorheen te dwalen.


Florentin.
Leuk aan Tel Aviv, de grote contrasten. Als je naar links kijkt, zie je het oude gedeelte. Kijk je naar rechts, dan zie je hoge flatgebouwen.

Comments


bottom of page