Zoeken
  • Jorien Slager

5x de meest bijzondere plekken waar ik geweest ben

Nu het reizen even niet mogelijk is door het coronavirus, moet het maar virtueel. Ik bekeek mijn (reis)fotoboeken en kwam weer langs bijzondere bestemmingen. Dit zijn er vijf die ik nooit zal vergeten!

Little Corn Island

Maar eigenlijk heel Nicaragua. Het is echt mijn lievelingsland geworden. Little Corn Island is heel bijzonder. Er wonen slechts 500 mensen (die elkaar allemaal groeten), er is geen gemotoriseerd vervoer (alles is dan ook op loopafstand te doen) en het lijkt alsof de rest van de wereld even niet bestaat (ook dankzij de WiFi die er bijna niet is, omdat de generator regelmatig uitvalt). Ik had hier weken kunnen blijven.


Lees ook: Droomplek: Little Corn Island in Nicaragua


De zonsondergangen op Little Corn Island zijn magisch

Lodge op palen

Tijdens een reis door Kenia verbleven mijn goede vriendin Marlina en ik in een lodge op palen. Het regenseizoen was net voorbij, dus de grond was een paar weken te nat geweest voor de olifanten. Ze hadden zich dus al even niet laten zien, maar toen wij er een nachtje sliepen, kwamen ze opeens tevoorschijn. Heel bijzonder!


Lees ook: De mooiste accommodaties tijdens mijn reis door KeniaColombia

Ik heb nog veel te weinig van dit mooie land gezien, maar het verdient hier toch een plekje dankzij de bijzonder vriendelijke mensen. Het is het land met de aardigste bevolking ter wereld als je het mij vraagt. De inwoners zijn trots op hun land en laten merken hoe leuk ze het vinden dat jij hun land ook wil zien. Ik kom terug!


Lees ook: Zien en doen in kleurrijk Cartagena, ColombiaSan Blas eilanden

Dit zijn de meest paradijselijke eilanden waar ik ooit ben geweest. Met mijn twee zusjes maakte ik een zesdaagse zeiltocht van Colombia naar Panama en brachten we er een aantal dagen door. Onderweg zwommen er dolfijnen mee en stopten we op onbewoonde eilandjes.


Lees ook: Hoogtepunten tijdens een zeiltocht van Colombia naar PanamaHippiestad Christiania

Deze plek fascineerde me behoorlijk, ik bracht er dan ook uren door toen ik Kopenhagen bezocht. De vrijstad staat bekend om hippies en drugs en je ziet er overal experimentele huizen. De sfeer is fantastisch en iedereen praat met elkaar, ik voelde me echt welkom. Ik vond vooral het contrast van het cleane Kopenhagen en het ongeorganiseerde Christiania interessant.


Lees ook: Beroemd en berucht: Hippiestad Christiania in Kopenhagen


Hippiestad Christiania.