top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

De mooiste accommodaties tijdens mijn reis door Kenia

Afgelopen weekend kwam ik terug van een bijzondere reis. Samen met mijn goede vriendin Marlina (samen gingen we al naar Tel Aviv, Zweden en New York) reisde ik 9 dagen door het prachtige Kenia. De zomer ervoor hadden we bedacht dat ons leven niet compleet was zonder safari in Afrika en Kenia leek ons het ideale land hiervoor. Hier lees je welke accomodaties favoriet waren!


Uitzicht vanuit Salt Lick Lodge.

We begonnen onze reis aan het strand. Daarna gingen we op een 4-daagse safari en we eindigden weer waar we begonnen waren: het strand. De safari en het land waren onbeschrijfelijk mooi en Kenia overtrof onze verwachtingen dan ook ruimschoots. Iets anders wat ons echt verraste, waren de prachtige accommodaties waarin we verbleven waaronder een lodge met uitzicht op een drinkplaats met olifanten en een resort waar het ons aan niks ontbrak. Binnenkort ook naar Kenia? Dit waren de mooiste accommodaties tijdens mijn reis!


Aruba Lodge

Dit is een prachtige lodge met vooral een heel bijzondere ‘achtertuin’. Hier lopen namelijk kuddes olifanten! Vanaf het terras bij het bijbehorende restaurant kun je ze al zien, maar helemaal bijzonder is het natuurlijk vanuit het zwembad. Dikke aanrader!


In de 'achtertuin' van Aruba Lodge.

Sentrim Amboseli Lodge

Dit is kamperen 2.0. In de tent zitten namelijk gewoon een heerlijk bed en een badkamer. Ga je voor je tent zitten, dan zie je bij goed weer de Kilimanjaro!Salt Lick Lodge

Deze lodge was echt het hoogtepunt (ook letterlijk)! Je verblijft in een huisje op palen met uitzicht op een drinkplaats. Hier komen regelmatig olifanten (en andere dieren) langs om te drinken. Ook tijdens ontbijt/lunch/diner (alle drie voortreffelijk) heb je dit uitzicht.Amani Tiwi Beach Resort

Dit resort heeft een fantastisch zwembad en personeel dat bijzonder vriendelijk (maar niet opdringerig) is. Het zit ook nog aan een prachtig strand. Pas wel op voor de wilde aapjes. Ze deinzen er niet voor terug om je lunch te stelen...Meer over Kenia:

Comments


bottom of page