top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Mijn mooiste Kenia-foto's

Een week geleden was ik nog met mijn goede vriendin Marlina op safari in het prachtige Kenia, maar inmiddels ben ik thuis volop aan het nagenieten. Gelukkig hebben we de foto's nog. Ik had sinds lange tijd met spiegelreflexcamera (en telelens, woehoe!) weer eens mee op reis en dat kwam goed van pas in Kenia. Hier mijn favoriete foto's op een rijtje! (Zonder filter of nabewerking)


De aftrap is aan dit schattige olifantje hier onder. Hij (of zij) was erg speels en dat leverde leuke plaatjes op!Deze foto van drie overstekende zebra's laat goed zien dat de dieren helemaal niet bang zijn voor auto's en mensen. Ik had van tevoren niet verwacht dat ze zo dichtbij zouden komen.Nog een plaatje van zebra's, echt bijzonder fotogenieke dieren. Hier leek het echt alsof ze door hadden dat er een telelens op ze gericht was, zo mooi poseerden ze.The Lion King, maar dan echt! En wat waren we dichtbij. Ik vind leeuwen prachtige dieren. We stonden 's ochtends vroeg rond 5.00 uur op voor de safari, omdat 's ochtends en 's avonds de tijden zijn waarop ze het meest actief zijn. Maar dat was het waard!Deze foto vind ik leuk, omdat het echt lijkt alsof er een olifantengezinnetje op staat. Papa-olifant, mama-olifant en baby-olifant voorop.Ook onderstaande foto van deze imposante olifant laat nog eens goed zien hoe dicht je bij de dieren kunt komen en hoe dicht ze bij jou komen. Begint een olifant met z'n oren te flapperen? Heel hard door rijden!Een foto die ik maakte van Marlina, met wie ik in Kenia was (en eerder al in Zweden, New York en Tel Aviv). Ook hier zie je goed hoe klein de afstand tussen ons en de olifant is.Flamingo's zijn mijn lievelingsdieren en opeens stonden we bij een meer met daarin tientallen van deze prachtbeesten. Genieten!Deze giraffe vroeg bijna om een foto, zo mooi ging hij (of zij) staan.Op onderstaande foto ging de zon bijna onder, wat goed te zien is aan het licht. De olifanten zijn bijna silhouetten, maar ik vind ze prachtig zo.Opeens riep onze gids/chauffeur 'zitten!!!' en begon hij heel hard over zandweggetjes te crossen. Even later snapten we we waarom en zagen we twee cheeta's. Deze stak net voor ons de weg over. Cheeta's zijn (in tegenstelling tot sommige andere dieren in de parken) vrij schichtig.Hij zat direct naast de auto en heeft iets zieligs in zijn blik. Ik had graag willen weten wat 'ie op dit moment dacht. Toch vind ik het ondanks, of misschien juist wel dankzij, de emotie zo'n mooie foto.Op deze foto zie je nog niet hoe een klein olifantje omhoog probeert te klimmen. De rest van de groep wachtte en ondersteunde geduldig. Prachtig gezicht!Hier speelden twee olifanten een tijd met elkaar. Prachtig om te zien. Dit is toch hoe het hoort? Wilde (blije!) dieren in een vrije omgeving.Zo'n prachtig diertje. Het lijkt bijna opgemaakt en is ontzettend fotogeniek. Het is bijna onmogelijk om er een foto van te maken die niet mooi is.Zo had ik me de lucht in Afrika (bij zonsondergang) precies voorgesteld. Rood en prachtig.De laatste foto, van een welpje met zijn moeder. Ze waren ongestoord aan het spelen en ik had er uren, wat zeg ik, dagen naar kunnen kijken.Meer over Kenia:

Comments


bottom of page