top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Heel veel tips voor Boquete in Panama

Boquete is een rustig bergstadje in Panama. Als je van outdoor-activiteiten houdt, zit je hier goed. In Boquete is het wat kouder dan in de rest van Panama en dit trekt veel (Amerikaanse) gepensioneerden aan. Het stadje deed mij een beetje denken aan Monteverde in Costa Rica.Tours

In Boquete kun je kiezen uit enorm veel tours. Een hele leuke is de zipline inclusief mega-schommel. Je hebt de keuze uit twee verschillende zipline-tours in Boquete. De bekendere en populairdere (65 dollar) en de wat onbekendere (55 dollar). Wij gingen voor de onbekendere, omdat dit veel minder massaal was dan de andere en kregen een privé zipline-tour. Goede keuze dus!


Een andere leuke tour is white water raften (65 dollar), je gaat dan de grens over naar Costa Rica. Niet voor elke activiteit is het nodig om een tour te boeken, dit is zeker het geval bij de Caldera Hot Springs (30 dollar wanneer je wel een tour boekt). Vanaf het pleintje/parkje in Boquete stap je op de lokale bus naar Caldera. De entree voor de waterbronnen is slechts twee dollar. Beetje afzetterij dus, deze tour. Wij vonden de hot springs sowieso niet echt de moeite waard, er zijn leukere dingen te doen in Boquete. Niet zo sportief? Dan kun je de koffietour (30 dollar) doen.


Tijdens onze zipline-tour schommelden we zo de jungle in!

Hikes

Ook voor de hikes geldt dat het niet altijd nodig is om met een gids te gaan. De Pipeline Trail (30 dollar als tour) kun je bijvoorbeeld prima zelf lopen omdat je de ‘pipeline’ heen en terug volgt. Verdwalen is echt onmogelijk. Ditzelfde geldt voor The Lost Waterfalls Trail (30 dollar als tour). Hier betaal je wel standaard zeven dollar voor de route. Mijn zusjes liepen samen zonder gids de Quetzal Trail (95 dollar als tour). Ze vonden hem beide prachtig.


Let op: de Quetzal Trail loop je vanaf het ‘Ranger Station’ en om daar te komen moet je een eind bergopwaarts rijden. Wij hadden een taxichauffeur die ons onderweg wijs probeerde te maken dat het Ranger Station dicht was, door weersomstandigheden. De chauffeur weigerde ons er naartoe te brengen. De politie kwam toevallig langs rijden en zei (na overleg met onze chauffeur) ook dat het dicht was. ‘Ga hier in de buurt maar wat wandelen.’ Wij geloofden er weinig van en nadat we zelf die twee kilometer alsnog omhoog waren gelopen, zagen we dat het gewoon open was en hebben mijn zusjes de trail gewoon kunnen lopen.


Naast bovenstaande drie trails wordt het afgeraden om zonder gids de jungle in te gaan. Ook het beklimmen van de Baru-vulkaan moet echt met gids. Dit is een pittige klim die je ook met overnachting kunt doen.


De quetzal.

Bloemen en koffie festival

Toen wij Boquete bezochten, was ‘Feria de Las Flores y del Cafe’ aan de gang. Dit is een meerdaags festival dat om bloemen en koffie draait. Het was er daardoor wat drukker dan normaal, want mensen uit de hele omgeving gingen er naartoe.


Restaurant-tips

Onze favoriete adres (en dat van heel veel anderen) voor ontbijt was Sugar & Spice. Hier vind je pannenkoekjes, broodjes en allerlei gebakjes. Ze hebben ook een goede lunchkaart. Het beste adres waar we ’s avonds aten was Big Daddy’s Grill. Heerlijke burgers, taco’s en nacho’s. Echt een aanrader!


Goddelijke nacho's bij Big Daddy’s Grill.

Hotel-tip

Wij verbleven bij Downtown Suites, in een eigen appartement. Dit bevindt zich op een straatje vanaf de hoofdstraat met alle leuke restaurantjes. Daarnaast heeft het een gemeenschappelijke jacuzzi waar je na een hike heerlijk in kunt relaxen.


Naast Downtown Suites hoorden wij veel goede verhalen over Bambuda Castle. Dit kasteel is gebouwd door een Nederlandse man die het verkocht aan een Canadees, omdat het toch wat groot was voor hem en zijn vrouw. En hoe leuk: deze Nederlandse man ontmoetten we later tijdens onze reis!Lees ook:

Comentários


bottom of page