top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

5x aanraders voor Playa Venao in Panama

Niet iedereen die Panama bezoekt, gaat naar Playa Venao. Dit slaperige dorpje (of eigenlijk is het maar een straat) wordt vooral bezocht door (toekomstige) surfers. Maar ook als je niet surft, is het een fijne plek om even maximaal te relaxen.


Grappig aan Playa Venao is het feit dat er extreem veel Fransen komen. Wij kregen ook een beetje het gevoel alsof we weer in Frankrijk aan het kamperen waren, omdat de omgeving best vlak is en er een bakkertje zit dat ook zo in Frankrijk zou kunnen zitten.Schattig huisje

In Playa Venao is het leuk om in je eigen hutje vlakbij het strand te verblijven. Hiervoor kun je kiezen uit twee opties: Selina of het Tipi Hostel. Wij gingen voor die laatste optie, het Tipi Hostel is een stukje goedkoper.


Links: Selina, rechts: Tipi Hostel.

Surfen

Playa Venao is de perfecte plek om te leren surfen, omdat de golven hier niet te heftig zijn. Een surfles kost (voor een persoon) 40 dollar per uur. Als je het al een beetje kunt en gewoon zelf wilt oefenen, kun je voor 20 dollar een board huren voor de hele dag.Goed eten

Playa Venao is een van de plekken in Panama waar wij het lekkerst gegeten hebben. Hoewel het dorpje niet groot is, zijn er genoeg restaurants om uit te kiezen. Wij aten het lekkerst bij Pizza Gavilan (ze hebben er veel meer dan alleen pizza en probeer vooral de goddelijke toetjes), La Bicicleta en Coleos. Ontbijten kan goed bij Cafe y Pasteleria Argentino, een fijn bakkertje.


Luxepoes

Hoewel ongeveer elke accommodatie in Playa Venao een eigen zwembad heeft, is dat van het Playa Venao Hotel Resort toch wel ver weg het mooist. Vanuit dit zwembad heb je uitzicht op zee en zie je de mooiste zonsondergangen. Overnachten is hier wel vrij prijzig. Geen dikke portemonnee? Voor 20 dollar mag je een dag lang gebruikmaken van alle faciliteiten!


Tours

Als je niet wil (leren) surfen en je houdt niet van relaxen, zijn er nog genoeg andere dingen te doen in de buurt. Zo kun je paardrijden en ziplinen. Ook kun je tijdens bepaalde periodes walvissen spotten (van juni tot september) en schildpadden zien (van september tot januari).Lees ook:

Comments


bottom of page