top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

De 5 hoogtepunten van prachtig Panama

Samen met mijn zusjes reisde ik ongeveer drie weken door Panama, een land met een bruisende hoofdstad, relaxte eilandengroepen en prachtige jungle. Hier lees je welke plekken wij het mooist vonden en wat je er zeker moet doen!


De paradijselijke San Blas eilanden.

San Blas eilanden

Als je Panama bezoekt, sla de San Blas eilanden dan zeker niet over! Deze eilandengroep was mijn favoriete plek van heel Panama. De eilanden zijn extreem paradijselijk en een groot aantal is onbewoond, waardoor je het idee hebt dat je helemaal alleen in het paradijs bent. De San Blas eilanden worden bewoond door de Kuna-indianen.


Doen

Bezoek de San Blas eilanden met een zesdaagse zeiltocht. Krijg je geen spijt van. Beloofd.
Boquete

Boquete is een fijn, slaperig bergstadje in de jungle waar veel sportiefs te doen is. Denk aan raften, ziplinen en hiken. Deze plek is een fijne afwisseling na een goede dosis strand.


Doen

Ik vond het ziplinen (inclusief mega-schommel) hier echt een mega-aanrader!Schommelen in de jungle van Boquete!

Panama-Stad

Hoewel de meeste hoofdsteden in Midden-Amerika plekken zijn waar je vooral niet te lang wil blijven, geldt dat niet voor de hoofdstad van Panama. Panama-Stad heeft namelijk een prima sfeer, een prachtige oude stad en natuurlijk het Panamakanaal.


Doen

Het Panamakanaal bewonderen natuurlijk.Het beroemde Panamakanaal.

Bocas del Toro

Ook Bocas del Toro is een relaxte eilandengroep die zeker een bezoek waard is. Op Bocas is iets meer te doen dan op de San Blas eilanden, maar het is er ook iets minder paradijselijk vond ik. Wel kun je er verblijven bij de Bambuda Lodge, een hele fijne accommodatie met een glijbaan vanuit het hostel de zee in.


Doen

Naar Filthy Friday gaan. Dit is een pub crawl verspreid over drie eilanden. Beste feestje van Panama!
Playa Venao

Playa Venao is een surfersdorpje en bestaat eigenlijk maar uit slechts een straat. Toch hebben wij ons hier goed vermaakt. Er hangt een fijn sfeertje en er is veel goed eten te vinden.


Doen

Leren surfen (of surfers kijken)!
Comentarios


bottom of page