top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Dit is een prachtige kustroute door Oost-Europa

Ik houd van Oost-Europa. De natuur is er prachtig, je kunt er lekker goedkoop uit eten en er zijn nog heel veel verrassende, minder bekende plekken te vinden. Samen met mijn twee zusjes maakte ik een reis langs de Oost-Europese kust en dat bleek een echte aanrader te zijn. In dit artikel laat ik onze reisroute zien!


We vlogen heen van Schiphol naar Tirana, de hoofdstad van Albanië (wat nog bijna fout ging, omdat ik dacht dat we vanaf Eindhoven zouden vliegen, hier lees je er meer over). We vlogen terug vanaf Rijeka naar Eindhoven. Tijdens onze reis maakten we gebruik van bussen (heel goedkoop daar en je ziet onderweg nog eens wat), boten en de grootste verrassing: een mini-vliegtuigje (voor 12 personen) van Split naar Pula, met fantastisch uitzicht!


Onze reisroute langs de Oost-Europese kust.

Tirana, Albanië

De reis begon in de hoofdstad van Albanië en we hadden direct het gevoel dat we niet meer in Europa waren. Bijna niemand sprak Engels, we zochten twee uur naar een bus en we gingen uit eten voor drie euro per persoon. Fantastisch!Elke ochtend ontbijten op het dakterras van ons hostel.
Bijna alleen op het meest toeristische plein van Tirana.
Albanië staat vol met bunkers, het is echt een interessant land als je van geschiedenis houdt!

Budva, Montenegro

Na Tirana reisden we per bus door naar Budva in Montenegro. Budva is een stadje waar je fantastisch kunt feesten (tussen de Russen) en waar genoeg te doen is. De pittoreske, oude stad van Budva is goed bewaard gebleven en ook de omgeving is heel mooi.
Kotor, Montenegro

Kotor was de grote verrassing van onze reis: wat een prachtig stadje! Kotor wordt ook wel de kattenstad genoemd, en als je de oude stad bezoekt, begrijp je direct waarom. Deze oude binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en na een bezoek snap ik dat helemaal. Ook de omgeving van Kotor is fantastisch, je kunt er goed boottochtjes naar andere pittoreske stadjes maken.


Ook de busreizen door Montenegro waren een feest! We reden bijna nooit op een grote weg, maar door allerlei kleine weggetjes door de bergen. Vanuit de bus had je vaak een prachtig uitzicht op bergen of op de zee.Uitzicht op de baai van Kotor.
Boottochtje naar Perast, vlakbij Kotor.

Hvar, Kroatië

Mijn zusjes en ik houden wel van een feestje en daarom wilden we ook graag naar Hvar. Dit Kroatische eiland wordt wel het nieuwe Ibiza genoemd en dat is geheel terecht. De prijzen beginnen hier ook steeds meer op die van Ibiza te lijken, maar het is wel echt een fantastisch mooi eiland met dito nachtleven.Gelukkig zijn er ook nog genoeg rustige plekjes te vinden bij Hvar.

Medulin, Kroatië

Toen we met de boot terug gingen van Hvar naar Split, vlogen we vanuit daar door naar Pula. Onze ouders verbleven in Medulin in Kroatië en daar gingen we nog een weekje langs. De vlucht van Split naar Pula ging per mini-vliegtuigje en tijdens die vlucht hadden we een fantastisch uitzicht, zoals je op de foto hier onder ziet.


Het fantastische uitzicht tijdens de vlucht van Split naar Pula.
Het amfitheater van Pula, vlakbij Medulin.

Lees ook:

Comments


bottom of page