top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

6x zien en doen op het Griekse eiland Rhodos

Rhodos is een van de bekendere Griekse eilanden en dat snap ik na een bezoekje helemaal. Het eiland heeft namelijk alles wat je zoekt tijdens een relaxte zonvakantie: mooie stranden, prachtige stadjes en genoeg bezienswaardigheden.


Mijn zusje Marieke in Lindos, Rhodos.

1. Rhodos-Stad

Rhodos heeft een prachtige hoofdstad. De binnenstad wordt omheind door stadsmuren en is meer dan 2400 jaar oud. Inmiddels zijn er veel winkeltjes en restaurantjes te vinden. In het hoogseizoen is het hier ’s avonds lekker druk.


Rhodos-stad 's avonds tijdens het hoogseizoen.

2. Het witte Lindos

Dit witte stadje aan de oostkust van Rhodos staat vol met witte huisjes. In de autovrije straten vind je je veel tavernes om een hapje te eten. Daarnaast vind je hier de Akropolis van Lindos. Je loopt ongeveer 500 treden omhoog, maar hebt daarna wel het mooiste uitzicht over Lindos.


3. Strand hoppen

Op Rhodos kun je genieten van de mooiste stranden. Tsambika is een bekende. Dit strand heeft de naam gekregen van de Heilige Moeder Tsambika, in dit gebied zijn namelijk twee kloosters aan haar gewijd. Ook Kalithea is bekend. Vroeger was het beroemd om de geneeskrachtige bronnen die zich er bevonden. Bij Kalithea vind je kleine baaitjes. Het Antony Quinn strand is bekend uit de film ‘Guns of Navarone’.Een ander fijn strand is St. Pauls Bay, bij Lindos. Voor kinderen zijn er de baaien bij Kalithea en Haraki (ook wel Charaki), omdat de zee er lang ondiep is. De meest afgelegen stranden liggen bij Kaap Fourni, duiken kan het best bij het strand van Entoni Kuinn en surfen bij Prasonisi. Op zoek naar feest? Ga naar Faliraki.


4. Opgravingen bij Kamiros

Cultuurliefhebber? In Kamiros zijn opgravingen te zien van de stad die in het jaar 266 voor Christus opnieuw is gebouwd na een aardbeving. Kamiros was een landbouwstad waar wijn en olijfolie werden geproduceerd.5. Wijn proeven in Empona

In Empona (ook wel Embona) kun je kleine wijnhuizen en lokale wijnboeren bezoeken en wijn proeven. Dankzij het grote aantal zonuren, het goede klimaat en de berggebieden met goede grond wordt op Rhodos steeds meer wijn gemaakt. De meeste wijnen worden gemaakt van de Athiri druif die wordt verbouwd op de hellingen van de Attaviro-berg. De tocht naar Empona is ook erg mooi.


6. Boottocht naar een buureiland

Vanuit Rhodos-Stad kun je onder andere op de boot stappen naar buureiland Symi. Dit eiland staat bekend als een van de meest pittoreske plekken in Griekenland. Je vindt er allerlei opvallende, kleurrijke Griekse huisjes en een prachtige haven. Symi is ongeveer twee uur varen. Stukje van Turkije zien tijdens je vakantie naar Rhodos? Je kunt ook met de boot naar Marmaris!


Meer over Griekenland:

コメント


bottom of page