top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Voor op je bucketlist: Cruisen door Halong Bay, Vietnam

Toen ik naar Vietnam ging, wilde ik een plek (net als alle andere reizigers) perse zien: Halong Bay. Het liefst per boot. Ik boekte een tweedaagse cruise door dit prachtige gebied en dat was elke euro waard. Ook naar Halong Bay? Hier zie en lees je waarom dat een heel goed idee is!


Het uitzicht tijdens de cruise.

Via Friends Travel Vietnam boekte ik een cruise naar Halong Bay. Friends Travel Vietnam zit in Hanoi, waar ik op dat moment ook was en het relaxte is dat het vervoer vanuit Hanoi gewoon inbegrepen is, net als eigenlijk alles tijdens deze cruise.De tour

De cruise kost ongeveer 120 euro en daarvoor krijg je een eigen hutje aan boord, drie (hele lekkere) maaltijden per dag bereid door goede koks, tours zoals; kajakken door Halong Bay en mountainbiken en hiken over Cat Ba Island + heel veel gezelligheid van andere reizigers.


Friends Travel Vietnam is van een Nederlander genaamd Sidney. Veel Nederlandse backpackers boeken hier hun tours en daarom zijn er altijd veel Nederlandse reizigers aan boord te vinden.


Genieten van het uitzicht vanaf de boot.
Het heerlijke eten aan boord, wederom met fantastisch uitzicht.

Halong Bay

Halong Bay is een populaire plek en staat sinds 1994 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden, wat voor een fotogeniek uitzicht vanaf de boot zorgt.


Tijdens de cruise kom je langs een aantal drijvende dorpjes. Hier wonen vissers die 200 soorten vis en 450 soorten weekdieren vangen. Op sommige eilanden leven ook dieren, zoals kippen, apen en leguanen.


Het is natuurlijk niet het meest avontuurlijk om een all inclusive cruise door Halong Bay te boeken, maar ik was er wel even aan toe om niks meer zelf te regelen en vond het daarom super relaxed! Alleen al aan dek zitten en om je heen kijken, was fantastisch. Ga je binnenkort ook? Veel plezier alvast!Sinds mijn eerste cruise ooit ben ik groot fan van deze manier van reizen. Waarom? Dat lees je hier!


Meer over Vietnam:

1 Comment


leij_shannah14
May 03, 2019

Ah, leuk, dit staat ook op mijn lijstje!

Like
bottom of page