top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Zien: Train Street in Hanoi, Vietnam

Het is inmiddels een van de bekendste straten ter wereld: Train Street in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Ik was niet weg van deze stad, maar vond Train Street daarentegen wel erg bijzonder om te zien!


Train Street, Hanoi.

Zoals de naam al doet vermoeden, zie je in deze straat een treinspoor dwars door de straat lopen. Er is amper loopruimte tussen de rails en de huizen die ernaast staan. De wijk rondom Train Street is erg arm. De huizen aan het spoor zijn goedkoop, waardoor hier de mensen terecht kwamen die zich niks anders konden veroorloven.


De inwoners vertellen graag over hun bijzondere straat (in handen- en voetentaal). Blijf daarom zeker wat langer dan alleen noodzakelijk is voor het maken van een foto. Iets drinken en/of eten in een cafeetje aan Train Street is ook zeker een aanrader. Ze zijn hier erg blij met je komst!


Train Street

Je vindt Train Street op Ngo 224 Le Duan. Maar als je de naam Train Street noemt, weet iedereen de plek ook wel te vinden. Wil je de trein ook echt zien rijden? Er hangen verschillende bordjes met de treintijden erop, hoewel dit niet altijd erg precies komt volgens een inwoner.


Niet mijn stad

Zoals ik hierboven al vertelde, was ik niet weg van Hanoi (sorry, ik weet dat veel anderen wel fan van de stad zijn). Ik vond de stad te heftig qua verkeer en drukte en was elke keer weer blij als ik zonder kleerscheuren de overkant van de straat had gehaald. Geef mij maar een relaxter en kleiner stadje.


Old Quarter

Wat ik wel mooi aan Hanoi vond waren de oude, koloniale gebouwen en wijken die erg goed bewaard zijn gebleven. In Hanoi zie je veel oude woningen met balkonnetjes. De wijk Old Quarter vond ik ver weg het leukst om te verblijven. Hier bruist het de hele dag door en ’s avonds zeker!Meer over Vietnam:

Comments


bottom of page