top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Tips voor Hoi An, het fotogeniekste stadje van Azië

Het stadje Hoi An is een van de hoogtepunten van Vietnam. Het centrum van Hoi An is (ondanks de oorlog) bijzonder goed bewaard gebleven en overal hangen gekleurde lampionnen. Het stadje is ietwat toeristisch, maar 100% de moeite waard. Hier lees je wat je er kunt doen en zien.1. Bekijk het oude centrum

Het oude centrum van Hoi An is mooi intact gebleven. Overal zie je gekleurde lampionnetjes, waardoor deze plek behoorlijk fotogeniek is. Helaas regende het vooral toen ik Hoi An bezocht, maar zelfs dan is het stadje prachtig. Voordeel van de regen was dat het wat rustiger was op straat. Elke reiziger wil deze plek natuurlijk met eigen ogen zien, waardoor Hoi An niet bepaald rustig is.


Toch is de stad (gelukkig) niet zo druk als bijvoorbeeld Hanoi, waar ik vandaan kwam voordat ik naar Hoi An ging. Je kunt overal rustig oversteken en het centrum is auto- en (bijna) scootervrij.2. Ga naar het strand

Wat Hoi An extra leuk maakt is dat je er ook kunt chillen op het strand. Op ongeveer 5 kilometer afstand vind je twee stranden: Cua Dai en An Bang. Bij beide stranden vind je veel resorts en restaurants.


Naast de stranden, kun je ook een tripje maken naar de Cham eilanden. Hier kun je ook goed duiken en snorkelen. Je kunt overnachten op het grootste eiland of een dagtrip maken vanuit Hoi An.3. Maak een boottochtje

Ontzettend toeristisch, maar wel leuk: een boottochtje maken. Vooral ’s avonds zijn de bootjes (en stad) mooi verlicht. Je kunt ook kiezen voor een basket boat tour. Een basket boat is een speciaal rond bootje. Je ziet dan ook meer van de omgeving.


4. Laat je eigen kleding maken

In het centrum van Hoi An laat je voor een paar tientjes complete maatpakken of zelf ontworpen jurken maken. Zoek vooraf wel even de reviews op, de kwaliteit verschilt namelijk nogal per plek. Ook op straat werd ik een paar keer per dag aangesproken door kledingmakers, ze waren vrij hardnekkig.5. Verken de omgeving met de fiets

Ook erg leuk aan Hoi An is dat je buiten de stad direct in een heel ander soort gebied bent waar je veel uitgestrekte rijstvelden kunt zien. Ook de weg richting de stranden is erg leuk. Er wordt hard gewerkt op het land en het wordt gewaardeerd als je onderweg af en toe stopt om een praatje te maken.


De omgeving van Hoi An, met de vele rijstterrassen, is het bekijken waard.

Ik vond Hoi An erg leuk en zeker een aanrader voor als je naar Vietnam gaat. Wel vond ik het stadje extreem toeristisch. Vrouwen lopen niet met fruitmanden om het fruit erin te verkopen, maar om jou te vragen of je (na betaling) op de foto wilt met diezelfde fruitmanden, wat veelvuldig gebeurt. Het stadje is natuurlijk niet voor niks zo ontzettend toeristisch. Het is er gewoonweg prachtig en dat wil je natuurlijk met eigen ogen zien!


Hostel-tip

Tribee Ede, een gezellig hostel met zwembad. Elke ochtend kun je aanschuiven bij het ontbijtbuffet waardoor je makkelijk nieuwe mensen leert kennen.


Meer over Vietnam:

Comments


bottom of page