top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

5 redenen om op stedentrip naar Sofia (Bulgarije) te gaan

Afgelopen september bezocht ik met mijn goede vriendin Leonie de hoofdstad van Bulgarije: Sofia! We hadden van tevoren allebei niet echt een beeld bij deze stad, maar konden er goedkoop naartoe vliegen en lieten ons verrassen. Hier lees je waarom het een goed idee is om er ook eens naartoe te gaan!


Leonie en ik bij de Alexander Nevski Kathedraal.

1. Het is er lekker rustig

Houd je van het gevoel dat je de enige toerist in een stad bent? Dan is Sofia the place to be. Zo waren wij helemaal alleen bij de Alexander Nevski Kathedraal, het bekendste gebouw van de hele stad. Je ziet nergens in de stad grote groepen toeristen en dat zorgt ervoor dat Sofia een relaxte bestemming is.


2. Je vliegt er goedkoop naartoe

Vanaf Eindhoven vlieg je al voor 30 euro (met Ryanair) naar de Bulgaarse hoofdstad. Hier hoef je het dus niet om te laten.3. Sofia zelf is ook niet duur

In Sofia eet, drink en slaap je voor Oost-Europese prijzen, dus eigenlijk is niks heel erg duur. Hierdoor hoef je niet zo erg op de rekening te letten als in bijvoorbeeld Scandinavische landen als je uit eten gaat of een terrasje pakt. Wel zo relaxed.4. Er is genoeg te doen

Sofia heeft prachtige architectuur, sfeervolle restaurants en terrasjes en leuke straatjes om doorheen te lopen. Er is genoeg te doen om je een weekendje te vermaken, maar je hoeft er geen week door te brengen. Een ideale bestemming dus voor als je niet zo lang de tijd hebt.


5. Een van de meest bizarre huizen ter wereld is vlakbij

Dit vond ik echt een van de leukste dingen aan Sofia: het slakkenhuis! Het ligt iets buiten Sofia, wij betaalden ongeveer 5 euro voor een taxi. Daarbij inbegrepen was een fotoshoot met de taxichauffeur als fotograaf haha. Het duurde 10 jaar om deze slak te bouwen en het huis bestaat uit vijf verdiepingen. Dit is het adres: Boulevard "Simeonovsko Shose 187, 1434 Simeonovo, Sofia, Bulgarije.


Zo groot is het slakkenhuis, vlakbij Sofia, dus!

Misschien vind je dit ook leuk:

Comments


bottom of page