top of page
Zoeken

Waarom het Poolse Warschau fantastisch is als stedentrip

Afgelopen zomer ging ik met mijn moeder op stedentrip naar de hoofdstad van Polen: Warschau. We scoorden voor 30 euro een ticket en lieten ons verrassen door deze stad die onze verwachtingen ruimschoots overtrof. Hier lees je waarom het een heel goed idee is om ook eens een tripje naar Warschau te maken.


De prachtige gekleurde huizen in Warschau old town.

1. De inwoners vinden het erg leuk dat je hun stad bezoekt

En ze zijn bijzonder vriendelijk. Tijdens ons tripje raakten we meerdere keren in gesprek met inwoners van Warschau en ze waren stuk voor stuk erg blij met ons bezoek. Iedereen was aardig en wilde ons heel graag helpen of gewoon een praatje maken.


Pauwen spotten in het Lazienki park.
Het Lazienkipaleis.

2. Je kunt er wilde pauwen spotten

Dit doe je in het Lazienki park waar ook het prachtige Lazienkipaleis te vinden is. Dit park is soieso een mega-aanrader. Je kunt er ook boottochtjes op het water maken. Maar de allerleukste bezienswaardigheid van het park blijven natuurlijk toch de pauwen.


Een poserende pauw.
Het Lazienki park is een aanrader.
Mama en de pauw in het Lazienki park.

3. Je komt op straat verschillende Loesjes tegen

Op verschillende plekken in Warschau vind je Loesjes. De teksten zijn vaak in het Pools of Engels, maar zijn wel ondertekend met ‘Loesje’.


Een Poolse Loesje.

4. Je kunt er heerlijk relaxen op stadsstrandjes

Het is heerlijk om in de zomer naar Warschau te gaan, omdat je dan goed gebruik kunt maken van de strandjes. In de wijk Praga kun je chillen bij Plaza Miesjka.


Bij Warschau dacht ik niet gelijk aan strand, toch is het er!

5. Warschau old town is kleurrijk en fotogeniek

Interessant om te weten is dat het oude centrum eigenlijk helemaal geen heel oud centrum is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is namelijk bijna alles plat gebombardeerd. In de jaren daarna is alles precies zoals eerst weer opgebouwd.


Wandelend door de oude stad van Warschau.
Mijn moeder voorop over de stadsmuren van Warschau.

6. Je vliegt er spotgoedkoop naartoe

Het is regelmatig mogelijk om voor maar 30 euro een ticket naar Warschau te bemachtigen. Koopje! En ook in Warschau zelf is alles lekker betaalbaar.


Warschau is niet te druk, zoals je op deze foto goed kunt zien.

7. Warschau is niet vervelend toeristisch

De stad is veel minder bekend dan bijvoorbeeld Barcelona of Parijs en komt daardoor erg relaxed over. Er zijn nergens lange wachttijden en je wordt niet lastig gevallen door opdringerige verkopers.


Genoeg gezellige pleinen met terrasjes te vinden in Warschau.

8. Warschau ligt lekker centraal

Heb je langer dan een weekend de tijd, dan kun je ervoor kiezen om twee Poolse steden te combineren. Steden als Krakau, Wroclaw en Gdansk liggen allemaal op maximaal 4 uur rijden van Warschau.


Hostel-tip

Mijn moeder en ik sliepen in het Oki Doki Old Town Hostel, wat (zoals de naam al doet vermoeden) midden in old town ligt. Voor 60 euro hadden we een privé kamer. Mijn moeder had nog niet eerder in een hostel geslapen en was er erg nieuwsgierig naar. Ze vond het zeker voor herhaling vatbaar!Comments


bottom of page