top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Waarom het Portugese Porto echt een aanrader is

Tijdens een lang weekend Porto kwam ik erachter dat deze Portugese stad zeker een bezoekje waard is. Hier lees je waarom!Pittoreske, gekleurde huizen

Porto is een plaatje! Je vindt er kleurrijke huizen, fotogenieke straatjes en prachtige uitzichtpunten. Daarnaast ook nog een heel lekker sfeertje met veel live muziek.


Goddelijk eten en drinken

Aanrader: een kan Sangria voor een tientje, maar natuurlijk vooral Port en Portugese wijn (uit de Douro vallei). Een typisch gerecht uit Porto is de Francesinha. Een soort megatosti met heel veel vlees, geserveerd met friet. Eet ook zeker minimaal een pastel de nata, het meest goddelijke taartje uit Portugal als je 't mij vraagt.


Ook Amorino (van de rozenijsjes) heeft twee vestigingen in Porto.

De mooie Douro vallei

Vanuit Porto rijd je zo de Douro vallei in, een prachtig gebied waar al meer dan 2000 jaar wijn wordt gemaakt. Rijd vooral van Pinhao naar Peso da Regua via de N222. Een prachtige route!


Uitzicht op de Douro vallei vanuit de jacuzzi, en rechts met een heerlijke Pastel de Nata!

Nog niet zo toeristisch

Noord-Portugal is nog niet zo bekend als vakantiebestemming als bijvoorbeeld Lissabon of de Algarve en dat vond ik stiekem heel erg leuk. Veel mensen die geen woord Engels spraken en je redden met handen- en voetenwerk. Het echte, ouderwetse vakantiegevoel!


Mijn vriend Joris en ik in Porto.
Links: het dorpje Pinhao in de Douro vallei en rechts: het prachtige Porto.

Lees meer:

Comments


bottom of page