top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

5x de leukste dagtrips vanuit Lissabon

Afgelopen winter bezocht ik Lissabon. Een van de beste plannen ooit want de stad is nu een van m’n favoriete bestemmingen! Naast de fijne stad, was ook de omgeving van Lissabon een feestje. Ga je binnenkort ook? Deze dagtripjes kun je maken!


Het uitzicht bij Cabo da Roca.

Sintra

Met stip op 1: Sintra. Heb je tijd voor slechts een dagtripje? Kies dan Sintra, een sprookjesachtige plek met allerlei kastelen. Toch is een dag eigenlijk te weinig om al dit moois te zien. Als je langer de tijd hebt, kun je er ook overnachten.


In ruim een half uur ben je vanuit Lissabon met de trein in Sintra. Eenmaal aangekomen is het alsof je terug in de tijd bent gegaan. Overal zie je prachtige kastelen en sierlijke gebouwen. Een van de bekendste en meest kleurrijke is het paleis van Pena.


Een fijne en zeer gebruikelijke manier om je te verplaatsen binnen Sintra is per tuktuk. Jouw tuktuk-chauffeur kan je bij elke gewenste plek afzetten. Lopen kan ook, maar Sintra is nogal heuvelachtig.Fatima

Fatima is een van de grootste bedevaartsplaatsen ter wereld. En of je nu gelovig bent of juist niet, indrukwekkend is het zeker. De basiliek en kapel worden bezocht door mensen van over de hele wereld. Fatima ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Lissabon.


Het heerlijke Cascais.

Cascais

Op slechts 30 kilometer van Lissabon ligt Cascais, een fijne badplaats. Je bent er zo met de trein en kunt er genieten van een vers visje aan het strand. Ook het pittoreske stadje met mooie straatjes is het bekijken waard. Op hete dagen kan het strand wel aardig vol zijn. Opzoek naar meer strand? Ongeveer 3 kilometer van Cascais ligt Estoril, een andere badplaats vlakbij Lissabon.Cabo da Roca

Cabo da Roca is het meest westelijke puntje Europa. Het is een kaap van 140 meter hoog en hij ligt aan de Atlantische Oceaan, op ongeveer 30 kilometer afstand van Lissabon. Dankzij de hoogte is een prachtig uitzicht gegarandeerd.


Het mooie uitzicht bij Cabo da Roca.

Natuurpark Arrábida

Dit natuurpark ontdek je bijvoorbeeld per kajak. Je ziet onderweg prachtige landschappen, grotten en afgelegen strandjes. Ideaal voor als je de drukke stad even ver achter je wilt laten.


Lees meer:

Comments


bottom of page