top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Kenia: Hoogtepunten van mijn reis

Wat was het mooi, mijn reis door Kenia. Samen met goede vriendin Marlina zag ik ontelbaar veel wilde dieren, mooie stranden en een vriendelijke bevolking. Hier lees je wat voor mij de absolute hoogtepunten waren!


# Het eerste wilde dier spotten

Toen we verwachtingsvol het eerste park in reden, was het eerste dier dat we spotten een struisvogel! Daarna volgden al snel groepen olifanten en zebra’s, maar het eerste dier dat je spot blijft bijzonder toch?


Het eerste dier: deze struisvogel!

# Tientallen wilde flamingo’s zien

Flamingo’s zijn mijn lievelingsdieren en als de kans aanwezig is om ze (in het wild) te spotten, dan ben ik erbij! Tijdens onze safari door Amboseli kwamen we opeens bij een meer vol met deze prachtige roze beesten.



# Slapen in een lodge op palen met uitzicht op olifanten

We sliepen een nacht in de Salt Lick Lodge. Deze lodge bestaat uit huisjes op palen met uitzicht op een drinkplaats. Omdat wij in juni naar Kenia gingen (vlak na het regenseizoen), was het nog vrij nat en waren de olifanten er al tijden niet meer geweest. Omdat ze vrij zwaar zijn, zakken ze weg als het veel geregend heeft. Een paar uur nadat wij er waren, kwamen ze opeens tevoorschijn. Wat een prachtig toeval!



# Een welpje en moeder samen zien spelen

De twee hadden niks door en waren ongestoord met elkaar aan het spelen. Ik had hier echt uren, of dagen, naar kunnen kijken. Wat was het mooi om deze leeuwen zo samen te zien.



# In een all inclusive resort vertoeven

Ik was nog nooit in m’n leven in een all inclusive resort geweest en het beviel met zo veel beter dan verwacht. Omdat we best een druk programma hadden (lees: elke dag rond 5.00 uur opstaan voor safari) was het heerlijk om ervoor en erna even maximaal te chillen in het resort.



# Alles samen met een van m’n beste vriendinnen beleven

Deze reis maakte ik samen met Marlina, een van m’n beste vriendinnen. Samen gingen we al naar Zweden, Tel Aviv en New York. Ik reis ook best graag alleen, maar het was en is heerlijk om de voor- en napret (en de reis zelf natuurlijk) samen met haar te beleven!



Meer over Kenia:

bottom of page