top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

De leukste Spaanse steden op een rijtje

Liefde voor Spanje. Heerlijke tapas, goedkope sangria en bruisende steden. Dit zijn wat mij betreft de leukste!


Malaga Malaga is mijn favoriete Spaanse stad. Waarom? De combinatie van stad en strand, er is onwijs veel mooie street art en je kunt er fantastisch eten en drinken. Daarnaast is de stad groot genoeg om er wat langer te blijven, mede dankzij dat fijne strand en de leuke vissersdorpjes rondom Malaga.Valencia

Voordat ik Valencia bezocht, had ik geen idee dat deze stad zo'n aanrader is. Maar na een bezoek ben ik om. Valencia heeft net als Malaga een fijn strand waar je met de fiets zo bent. Dat fietsen kan sowieso erg goed in deze stad, tot vreugde van veel Nederlanders. In Valencia zie je op ongeveer elke straathoek mooie street art. En dan de grootste verrassing. Het beroemde, witte gebouw dat je hier onder ziet? Dat is 's nachts opeens een club.Sevilla

Zelden zo'n romantische, mooie stad als Sevilla gezien. Maar dat kan ook meteen de keerzijde zijn als je, net als ik (vaak) alleen reist. Sevilla is namelijk niet echt een stad voor soloreizigers. Volgende keer kom ik dan ook terug met aanhang. Want een tweede keer alle mooie paleizen en pleinen bekijken, zou geen straf zijn!
Madrid

Terwijl ik me in Sevilla niet 100% thuis voelde als soloreiziger, was in Madrid het tegenovergestelde het geval. Deze stad is perfect voor iedereen die alleen reist. Het leukste? De diversiteit aan wijken en het rauwe randje. Madrid is geen gelikte stad. Ik houd ervan!Barcelona

Natuurlijk mag Barcelona niet ontbreken op dit lijstje. Barcelona is namelijk altijd een goed idee. Er is zo veel moois te zien dat een weekendje deze stad bijna tekort doet. En de renovatie van de Sagrada Familia duurt nog wel even, dus je hebt altijd een goede reden om over een paar jaar weer die kant op te gaan!
Comments


bottom of page