top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

4x waarom je naar Ameland wil

Ameland is altijd een goed idee. De keren dat ik er geweest ben, zijn inmiddels niet meer op een hand te tellen. Hier geef ik je vier goede redenen om het Waddeneiland ook eens met een bezoekje te vereren.



Huisjes met een rieten dak en konijntjes in de tuin

Op Ameland vind je enorm veel schattige huisjes met een rieten dak, vaak midden in de duinen. En extra leuk: je tuin zit dan vol (baby)konijntjes, zoals deze twee schattige exemplaren hier onder, die ik net op tijd vast wist te leggen.



Fantastische horeca

Een andere reden om Ameland te bezoeken is de horeca. Ik vind Beachclub The Sunset ’t allerleukst, want daar hebben ze goddelijke nacho’s en XXXXL cocktails. Oftewel: cocktails van een liter. Ook in de dorpjes Hollum, Ballum, Nes en Buren kun je goed terrassen en uit eten.



Een vuurtoren voor het echte eilandgevoel

Om vuurtorenselfies mee te maken natuurlijk. Je kunt ‘m ook beklimmen. Na 236 treden en 15 verdiepingen heb je een prachtig uitzicht.



Met de fiets het eiland verkennen

Als je op een Waddeneiland bent, ga je natuurlijk per fiets het eiland verkennen. In ons geval: per tandem. Geniet van het fietsen door de duinen, langs de schaapjes op de dijk en waai lekker uit. Aanrader!



Lees ook:

bottom of page