top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Zo heb je foto’s (waar je zelf ook op staat) wanneer je alleen reist

Een leuke manier om terug te denken aan een mooie reis vind ik altijd het bekijken van foto’s van die reis. De eerste keren dat ik alleen op reis ging, dacht ik er totaal niet aan om mezelf ook op die foto’s te zetten. Onhandig, te veel gedoe en gewoonweg niet nodig, dacht ik. Inmiddels ben ik daarvan terug gekomen.Vraag iemand anders

Het kan namelijk (naast de foto) meer leuks opleveren. Zo heb ik regelmatig reisvrienden gemaakt na het maken van een foto van elkaar. In Zuidoost-Azië bijvoorbeeld kom je zo veel backpackers tegen die in hun eentje op reis zijn dat het de normaalste zaak van de wereld is om elkaar even op de foto te zetten en daarna wat te gaan drinken.


Maar ook in Europese steden is er altijd wel iemand die met liefde een kiekje van je maakt. Bij het zoeken naar een toekomstige fotograaf let ik vaak op de volgende punten:

- Ziet diegene er niet al te gehaast uit? Je wil natuurlijk niet iemand storen die snel een bus o.i.d. moet halen.

- Is het iemand die een beetje met een telefoon overweg kan? Niet iedereen (denk aan sommige hoogbejaarden bijvoorbeeld) kan even makkelijk overweg met de camera op een telefoon.Selfiestick

Ik noem hem wel omdat ‘ie inmiddels redelijk geïntegreerd is in het straatbeeld, maar zelf durf (en wil vooral) ik echt niet met zo’n ding over straat.


Drone

Steeds meer reizigers hebben hem: de drone! Ik ben helaas niet een van de gelukkigen, maar hier kun je natuurlijk fantastische foto's mee maken waar je zelf ook op staat.


Zelfontspanner aan en gaan!

Zelfontspanner

Een andere handige manier (vooral als er verder niemand in de buurt is) is het gebruiken van de zelfontspanner. Inmiddels heeft elke telefoon deze functie wel. Je zet je telefoon op een goede plek neer en stelt in dat hij bijvoorbeeld over 10 seconden de foto maakt. Klaar staan en je hebt je foto!


Comments


bottom of page