top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Inpaklijst: Zo reis je een maand (of langer) met alleen handbagage

Steeds meer vliegtuigmaatschappijen vragen veel geld voor ruimbagage. De oplossing: reizen met alleen handbagage. Ik heb heel weinig nodig op reis en het geeft me altijd een enorm gevoel van vrijheid om alleen een klein backpackje mee te hebben. Het helpt dat ik graag warme landen opzoek. Veel heb je dan niet nodig.


Mijn laatste reis bestond uit een maandje backpacken door Colombia en Panama met mijn zusjes. Ik nam een backpack mee die voldeed aan de handbagage-afmetingen en een klein schoudertasje. Dit is wat ik meenam!


Al mijn bagage tijdens een maand backpacken door Colombia en Panama.

Inpaklijst

· Het allerbelangrijkste: pinpas/creditcard en paspoort/medisch paspoort

· Elektronica: telefoon + oplader + oordopjes en e-reader + oplader

· Toiletartikelen: deo, borstel, scheermesjes, shampoo, tandenborstel, tandpasta, make-up en doekjes om je make-up en andere viezigheid er weer af te halen

· Medisch: anti muggen spray/deet, loperamide, malariatabletten, nagelknipper, ORS, zonnebrandcrème, pil en herriestoppers

· Ondergoed, BH’s en sokken

· Badpak en/of bikini

· Kleding: hoeveel en wat hangt er nogal vanaf af of je een warm land opzoekt. Ik doe dat graag en hoef dus bijna nooit een jas en veel truien mee. In plaats daarvan een paar jurkjes, een broek en wat shirtjes.

· Strandlaken/hamamdoek

· Gympen en slippers

· Ook handig: wereldstekker en zonnebril


Backpackje op en gaan!

Met deze spullen kan ik makkelijk een paar maanden weg. Uiteraard laat ik onderweg wel eens de was doen. Dat kost meestal toch maar een paar euro. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik altijd online bij kopieën van belangrijke documenten (paspoort, vliegtickets etc.) kan.


Vooral als je tijdens je reis binnenlandse vluchten hebt of veel onderweg bent van plek naar plek, kan het fijn zijn om met weinig spullen te reizen. De kosten kunnen namelijk best wel oplopen als je tijdens elke vlucht weer moet bijbetalen voor je ruimbagage. Daarnaast is het volgens mij voor niemand echt leuk om met twee enorme tassen (eentje voor en eentje achter) te sjouwen. Die mensen zien er in elk geval vaak best ongelukkig uit. Met deze inpaklijst gaan jij en je mini-backpack blij van plek naar plek. Veel plezier!


bottom of page