top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Uniek plekje: woonboot met binnen- en buitenbad

Afgelopen weekend was ik uit logeren op een Tjalk genaamd De Dankbaarheid. Een toepasselijke naam, want de omgeving, inrichting en natuurlijk het binnen- en buitenbad maakten van mij een extreem dankbare logé.


De klassieke tjalk ligt bij het eiland De Woude in het Alkmaardermeer. Dit eiland (en dus ook de woonboot) is alleen bereikbaar met een pontje. Hallo vakantiegevoel! Binnen vind je slaapplaatsen voor vier personen, een bad op pootjes en een fantastisch leuke inrichting met spelletjes en boeken over woonboten, tiny houses en fotografie.


Links: Tjalk de Dankbaarheid, rechts: het pontje dat je naar de boot brengt.
Fantastische inrichting toch?

De Wilde Tuin

Daarnaast heeft deze woonboot een eigen tuin, De Wilde Tuin genoemd, waar je een buitenbad (ja, met warm water) vindt. Er is ook een buitenkeuken, een loungeset en er zijn twee fietsen en twee kano's waar je gratis gebruik van kunt maken.


Buitenbad en rosé binnen handbereik, niks meer aan doen!
Goed gebruik gemaakt van de tuin, ideaal bij mooi weer.

De Woude

Het eilandje waar de boot zich bevindt, heet De Woude. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is echt een idyllische, fijne plek. Op het eiland wonen ongeveer 160 mensen en maar een klein deel ervan is bebouwd. Het is alleen per boot te bereiken en er heerst een prettige rust. Wel vind je er gelukkig twee fijne horecagelegenheden met aardig personeel en met schappelijke prijzen.


Je kunt er een bootje huren, vogels spotten of wandelen. Een leuke route is een rondje om het hele eiland. Die route bedraagt 7 tot 8 km.


De Woude.

Overtuigd? Hier boek je deze fantastische woonboot. Zorg wel dat je er snel bij bent, de boot is behoorlijk populair. Ik kom zeker nog eens terug!


*Momenteel is de boot helaas niet te boeken. De eigenaar gebruikt 'm zelf. En geef hem eens ongelijk.


Lees ook:

Comentarios


bottom of page