top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJorien Slager

Tips voor een relaxte vakantie op Gran Canaria

Zin in een zonnetje in november? De Canarische Eilanden zijn the place to be. Na een eerder bezoek aan Fuerteventura dat bijzonder goed beviel, was deze keer Gran Canaria aan de beurt. Samen met mijn zusje stapte ik na een kleine vijf uur vliegen vanuit de herfst de lente in.


Mijn zusje en ik zijn niet zo van de all inclusive resorts en restaurants waar alle gerechten in het Nederlands op de kaart staan. Daarom vermeden we een groot aantal plekken in het Zuiden van het eiland die echt bekend staan om het massatoerisme zoals Playa del Inglés en Puerto Rico. In plaats daarvan boekten we een fantastische loft met eigen jungletuin via Airbnb (hier vind je 'm) en huurden we een autootje om het eiland te verkennen. Hier lees je welke plekken er voor ons echt uit sprongen!


Lekker ontbijten in onze eigen tuin.

De Sahara van Gran Canaria

De Canarische Eilanden liggen vlakbij Marokko en dat is duidelijk terug te zien. Gran Canaria heeft zelfs een eigen sahara: de Duinen van Maspalomas. Dit is een beschermd natuurgebied en het is hier heerlijk rustig. De duinen grenzen aan een strand dat mijn zusje en ik uitriepen tot fijnste strand van Gran Canaria.Mooie botanische tuin

Leuk voor een actieve ochtend of middag: de botanische tuin in het Noorden van Gran Canaria (er zit ook nog eentje bij Maspalomas, maar die schijnt minder mooi te zijn). Extra leuk: de botanische tuinen op Gran Canaria zijn gratis te bezoeken.Vissersdorpje Puerto de Mogan

Sommigen noemen Puerto de Mogan ook wel het Venetië van Gran Canaria. Beetje overdreven als je het mij vraagt. Er zijn inderdaad wat bruggetjes te vinden, maar nog veel mooier aan Puerto de Mogan zijn de prachtige straatjes vol witte huizen en kleurrijke bloemen. Ook kun je in dit vissersdorpje natuurlijk heerlijk vis (en andere dingen) eten!


Fijn aan Puerto de Mogan: mooi dorpje en strand in een!

Authentiek dorpje Teror

Teror wordt vaak beschreven als ‘het mooiste stadje van Gran Canaria’. Niets aan gelogen! Hoewel het eerder gaat om een paar straatjes dan om een echt stadje. Je komt er via een weg door de bergen en het voelt alsof de tijd hier stil heeft gestaan.


Teror.

Hiken naar Roque Nublo

Het is geen pittige hike, wel een hele leuke! Als je navigeert naar Roque Nublo, kom je vanzelf bij een parkeerplaats uit. Vanaf daar kun je verder lopen naar de beroemde rots. De heen- en terugweg samen kosten ongeveer een uurtje en de wandeling is niet moeilijk of pittig. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de omgeving die ons een beetje aan de Grand Canyon deed denken. Als je helemaal bovenaan bent, kun je bij helder weer zelfs El Teide, de grootste vulkaan op Tenerife, zien.Kleurrijk Las Palmas de Gran Canaria

De hoofdstad van Gran Canaria is een enorme aanrader. Samen met Santa Cruz de Tenerife (de hoofdstad van buureiland Tenerife) is Las Palmas de Gran Canaria de hoofdstad van de Canarische Eilanden. Het allerleukste? De wijk Vegueta, de oudste wijk waar je prachtige gebouwen en pleinen hebt en goddelijke tapas.


De mooiste trap van Las Palmas de Gran Canaria.

Comments


bottom of page